Doe uit !

Terwijl iedereen angstvallig zijn app in de gaten houdt of het gasverbruik niet het maandinkomen overstijgt hebben alle kranten ons nog een extra reden gegeven vandaag om toch te stoppen met gas gebruiken. En dan ook echt allemaal he ? Hebben ze maar 1 journalist of zo die voor alle media werkt ?

Goed het nieuws van vandaag …. Er is reden om aan te nemen dat 70.000 kinderen per jaar astmatische klachten ontwikkelen door koken op gas. 70.000. Das een hoop ! En als je nagaat hoe lang we dat spul al gebruiken om de piepers gaar te krijgen …. Terwijl we hopen en bidden dat de boontjes maar snel gaar zijn ¬†produceren we stikstofdioxide, koolmonoxide, ultrafijnstof en andere schadelijke stoffen die voor ernstige gezondheidsklachten zorgen.

Ik ben er stil van. Dat die kinderen van ons nog functioneren ! Maar als 2 gezondheidsorganisaties het verklaren, dan moet het wel waar zijn toch ? Of hebben we hier te maken met een lobby om ons angst aan te praten en ons massaal op een andere manier te laten koken ? Is koken sowieso niet gezond ? Moeten we allemaal naar de Mac om een Mc Plant naar binnen te schuiven ?

Maar dan wel op de fiets want die auto’s verpesten ook het milieu en zo …. Ik ben wel een beetje klaar met het gezeur en gezemel van al die instanties die ons bombarderen met dit soort nieuws. Dat we vanavond even een snelle hap naar binnen gaan werken heeft niks te maken met dit bericht maar meer met de planning van de middelste die zijn vrachtwagen naar Denemarken gaat sturen en dat niet eens op biologische dieselolie.

Sorry …. Niet.

Zeg het maar !