14

Vorige week besloot ik om eens een poos minimalistisch gebruik te maken van social media. Al die discussies en toestanden begonnen bij deze emo muts een wissel te trekken op mijn dagelijkse leven.

Tot gisteren ging dat prima. Af en toe een blogje wat automatisch wordt gedeeld via een tweet of een fb bericht. Oké ik mis wel een aantal mensen waar ik via de bekende kanalen elke dag wel even wat berichtjes mee uitwissel maar het was gewoon even nodig om het hoofd leeg te krijgen.

Maar gistermiddag kreeg ik toch via FB het bericht mee dat een minderjarige jongen neergestoken was bij de plaatselijke supermarkt in Hoogkerk. Officieel is het Groningen maar voor de mensen die bekend zijn in de regio heet het nog altijd Hoogkerk.

De verdachte (23 jaar) werd kort na het incident aangehouden. Volgens de laatste berichtgeving kenden slachtoffer en dader elkaar niet. Ik ben nog steeds een beetje van slag van dit bericht. Ik ken niemand die betrokken is bij deze gruwelijke gebeurtenis en toch heb ik al wat tranen gelaten.

Een kind, 14 jaar. Weg. Hoezo, waarom ? Messteek, pijn. Onze kinderen zijn ouder dan het het slachtoffer. Die van ons zijn geen heiligen maar ik weet zeker dat die niet met messen op pad gaan. Was de dader onder invloed ? Wat een hel moeten de ouders doorstaan. Wat een wereld mensen.

Waarom ?

R.i.p.

One Comment

Zeg het maar !