Blog

17 maanden

Na 17 maanden is het spel uit. Het is klaar als de geruchten kloppen. Vorig jaar januari bleef het licht uit op de Brandaris en begon voor jou het grote toneelspel. Vier maanden lang ging ik voor je door het vuur. Totdat je door de mand viel, de naam van een bekende klokkenluider misbruikte en ik ternauwernood kon voorkomen dat ik aansprakelijk werd gesteld voor dit bedrog. Gelukkig begreep Mw de Noo uiteindelijk dat ik bedrogen was en jij de schuldige was.

Je hebt mensen op een lage manier proberen onderuit te halen als ze niet aan jouw kant stonden. Je schoffeerde de burgemeester, de politieagent, plaatselijke winkeliers en horecagelegenheden. Je loog over hoe mailtjes bedoeld waren die je ontving van collega’s. Jouw aandeel in die uitwisseling verzweeg je. Je speelde op de man en dat op een manier die werkelijk te laag voor woorden is.

Je maakte misbruik van mensen waar je vroeger mee gewerkt hebt die ook onmiddellijk geblokkeerd werden zodra ze vragen gingen stellen. Jij die de mond zo vol had over het gedrag van andere mensen schuwde niet om supporters aan te sturen op social media en hen tweets te laten plaatsen die jij dicteerde. Been there, done that.

Mensen die zich nergens over uit hadden gelaten werden door jou frontaal aangevallen en je insinuaties over seksuele geaardheid was zelfs voor jou een dieptepunt. Mensen die zich sterk gemaakt hadden voor je en zelfs je toegang bezorgden tot de 2e kamer werden genadeloos afgeserveerd.

Je hebt mensen proberen letterlijk kapot te maken omdat je je platform kwijt was waar je zo graag verbleef. In de spotlights, in de publiciteit. Over lijken ging je om je zin te krijgen. Vrouwen die echt te maken hebben gehad met #metoo werden door jouw beschuldigingen aan het adres van collega’s gedegradeerd tot leugenaars en maakte je hun geschiedenis een pion in een spel wat je zelfs met vals spel niet kon winnen.

En nu, na 17 maanden, is het klaar ! Als de geruchten kloppen ben je vanaf 1 juni niet meer in dienst van RWS en dat voelt voor velen als een opluchting, een bevrijding. En ik ben blij voor ze ! Want je hebt als een molensteen om de nek bij heel veel mensen gehangen.

Ik had een keuze, zij niet. Mocht ik binnenkort op Terschelling komen, dan breng ik een taart naar de toren. En bied ik nogmaals persoonlijk mijn excuus aan voor die eerste 4 maanden dat ik je geloofde. Nogmaals dat was mijn eigen keuze en de enige die ik dat aanreken is mezelf.

Als de geruchten kloppen dat was 1 juni de dag der gerechtigheid waar velen op gewacht hebben. Jij, Nicolette van Berkel, hebt verloren. Karma haalde je in …. Eindelijk !

5 Comments

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: