Blog

4 uur

 

Opstaan om 4 uur …. Niet mijn meest favoriete bezigheid. Het staat eigenlijk helemaal onderaan. Maar soms is het even niet anders en als je dan een prachtige lucht ziet vanuit de kamer, dan wordt het toch iets minder verschrikkelijk.

En ik ben nu in elk geval mooi voor de hitte aan. Ik zou zoveel alvast kunnen doen … In plaats daarvan schrijf ik een berichtje. Dat was 3 juni voor het laatst zag ik. Viel er dan niks te melden ? Oh jawel hoor zoals in elk gezin is de boel hier altijd in beweging en kwamen er best dingen voorbij die het vermelden waard waren.

Leuke dingen maar ook teleurstellende gebeurtenissen. Het was bijvoorbeeld Kwalitatief Uitermate Teleurstellend dat het OM besloot de jongens geen straf te geven voor de mishandeling van puber 1.

De eerste was al veroordeeld in een andere zaak en ze waren niet op de hoogte dat deze aangifte ook liep. Nummer 2 heeft gespuugd in het gezicht maar dat is niet strafbaar. Dat het een collectieve aanval betrof en deze jongeman doelbewust tegen het hoofd trapte was niet zo belangrijk denk ik. En nummer 3 had dan wel wat gedaan wat niet door de beugel kon maar die had zijn leven zo gebeterd dat nu straf opleggen te ver zou gaan. Hij mag het nooit meer doen. Najah een jaar niet want zolang is zijn proeftijd.

Positief was wel dat het zwembad gewoon niet lek bleek te zijn ! Heerlijk met deze temperaturen. Het is wel altijd hollen of stilstaan in dit land hè ?! Nog een paar weken en dan kunnen we gaan relaxen. Vakantietijd ! Geen wekker, geen huiswerk. Maak me gek !

Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik mijn blog ga doen. Misschien gooi ik de boel wel dicht tot 1 september. Aan de andere kant ; dan ebt misschien de schrijfzin wel helemaal weg. Dat is niet de juiste omschrijving nu ik erover nadenk : de schrijfzin is er wel maar de rem staat erop qua inhoud.

Ik wil niet dat een gelikte blog wordt met alleen maar positieve berichten over hoe leuk het allemaal wel niet is. Daar hebben we Facebook voor. 🙂 Want het is niet altijd leuk. Soms is het gewoon kloten. Simpel. En de ervaring leert dat zodra je dingen in de groep gooit er meer mensen die zijn die dingen herkennen en er communicatie ontstaat.

Maar persoonlijke dingen delen maakt je kwetsbaar. Zodra je je hart opengooit komt er vaak iemand die er een mes insteekt. En dat doet zeer. Ik bedoel niet dat mensen me altijd naar de mond moeten praten. Nee geef je mening vooral ! Soms leidt dat tot nieuwe inzichten. We hoeven het niet eens te zijn om elkaar te begrijpen toch ? Maar de aanvallen onder de gordel zijn wel een “dingetje”.

Kortom we zijn er nog niet uit ; ik en ik. En uit dat laatste zou je op kunnen maken dat een mens zich soms verrekt eenzaam kan voelen. Hee lieve mensen hou het hoofd koel vandaag !

One Comment

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: