7 dingen die je niet hoeft te weten

1. In 1916 hanteerde Nederland voor het eerst een zomertijd. De duur van de zomertijd verschilde echter wel per jaar. Tussen 1946 en 1976 hanteerde Nederland geen zomertijd.

2. Veel mensen weten vaak niet of de klok nu een uur vooruit of achteruit gaat tijdens de zomertijd. Een handig ezelsbruggetje is het feit dat de klok VOORuit gaat in het VOORjaar.

3. In Marokko wordt de zomertijd onderbroken tijdens de Ramadan.

4. De zomertijd is ooit uitgevonden om energie te besparen. Door het verzetten van de klok verschuif je een uur daglicht naar de avond, waar over het algemeen meer elektriciteit wordt verbruikt dan in de ochtend.

5. In sommige landen verschilt het per staat, provincie en soms zelfs per stad of er een zomertijd wordt gebruikt. Dit is met name het geval in de Verenigde Staten, Mexico, Canada en Australië.

6. Dieren kunnen moeilijk wennen aan de zomertijd. Dit komt men name omdat men een uur eerder te eten krijgt of uitgelaten wordt.

7. De zomertijd is uitgevonden door Benjamin Franklin. Zijn onderzoek naar energiebesparing leidde naar de invoering van de zomertijd.

7b. In sommige landen is het een gewoonte geworden om tijdens het verzetten van de klok ook de rookmelders te controleren. Dit is onder andere het geval in de Verenigde Staten.

One Comment

Zeg het maar !