7 nutteloze feiten over

Kippen !

Misschien wil je eerst nog even een eitje koken 🙂

1. DE KIP IS EEN BOSDIER

De kip stamt af van de rode kamhoen uit Zuidoost-Azië. Haar gedrag is nog veelal hetzelfde als dat van haar wilde voorvaders. In een natuurlijke omgeving besteedt de hedendaagse kip het grootste deel van haar tijd aan scharrelen, op zoek naar voedsel. Ze loopt grote afstanden en kan korte afstanden vliegen. Ze klimt graag in bomen en verblijft daar ‘s nachts om zich tegen roofdieren te beschermen (op stok gaan).

2. EEN KIP ZIET MEER KLEUREN DAN WIJ

Je zou het niet verwachten, maar een kip kan met haar kleine oogjes meer kleuren zien dan wij. Bovendien kan ze tegelijkertijd op lange afstand zien en in close up.

3. KIPPEN KENNEN WEL 24 VERSCHILLENDE ‘TOKS’

Kippen hebben een uitgebreide communicatie. We kunnen nu al 24 verschillende stemgeluiden onderscheiden, maar waarschijnlijk zijn er nog veel meer. Hiermee communiceren ze o.a. over voedsel, blijdschap, gevaar, paren en nesten.

4. DE KIP STAMT AF VAN DE DINO’S

Vogels stammen af van de dinosauriërs. Van de kip is bovendien bekend dat ze mogelijk verwant is aan de ‘koning’ van de dino’s, de Tyrannosaurus Rex.

kip close-up.jpg

5. KIPPEN ZIJN ZONAANBIDDERS

Een zonnebadende kip spreidt haar vleugels en ligt vaak op haar zij met één poot in de lucht. Zo vangt haar verenkleed zoveel mogelijk zonlicht. Waarom kippen graag zonnebaden is niet precies bekend. Waarschijnlijk jaagt de warmte insecten en parasieten weg uit de veren. Maar kippen lijken het ook gewoon, net als wij, heerlijk ontspannend te vinden.

6. EEN KIP HEEFT EEN GOED GEHEUGEN

Kippen kunnen wel 100 soortgenoten herkennen en onthouden. Ze herkennen bovendien elkaars sociale status in de groep. In een natuurlijke omgeving leven kippen namelijk in een duidelijk sociaal systeem met een hiërarchie (pikorde). Ook is het bekend dat ze mensengezichten herkennen en onthouden.

7. KIPPEN ETEN GRAS ALSOF HET SPAGHETTI IS

In een natuurlijke omgeving brengen kippen het grootste deel van de dag door met scharrelen. Ze pikken graag en woelen in de grond op zoek naar zaden en insecten. Ook slurpen ze grassprieten naar binnen alsof het spaghetti is.

Deze feiten en nog veel meer boeiende info vind je op :

https://www.ciwf.nl/nieuws/2019/04/10-fascinerende-feiten-over-de-kip

Zeg het maar !