8 november 9.20 uur

Vandaag moest mijn betere helft even langskomen op het preoperatieve spreekuur. Hij staat op de wachtlijst voor een kleine ingreep. Niks bijzonders maar hij moet wel even een soort van onder zeil dan.

De verpleegkundige besprak de ingevulde vragenlijst en nam even de bloeddruk op. Meestal is dat een fluitje van een cent maar vandaag even niet. De elektronische bloeddrukmeter kon de taak niet aan dus de ouderwetse moest eraan te pas komen. Ook die sloeg een beetje op tilt.

Nu was al bekend dat hij een ietwat hoge bloeddruk heeft maar dit was toch wel een recordscore. Advies was om even contact op te nemen met de huisarts om verdere stappen te ondernemen,. Zoals vele weten is manlief de hele week van huis dus het is altijd even passen en meten om een afspraak te plannen.

Dat het vandaag niet meer zou lukken konden we wel zo’n beetje op onze klompen aanvoelen maar volgende week maandag om een uurtje of 8 zou moeten lukken. Dan hoeft de planning geen kunstgrepen uit te halen om de boel rond te krijgen en draait een doktersbezoekje niet uit op een week thuis zitten.

Tot mijn grote verbazing is de eerste mogelijkheid om vroeg langs te komen voor een simpele bloeddrukmeting 8 november om 9.20 uur. Ik ga morgen even bellen of een kostbare afspraak bij de dokter wel eerder kan want 7 weken wachten lijkt me een beetje lang. Een beetje veel te lang ….

Misschien moeten we ons allemaal toch eens zorgen gaan maken of een zorginfarct niet dichterbij is dan we denken.

Zeg het maar !