Blog

Aan Karen Soeters

Beste Karen,

Ik geef het maar direct toe ; je stond al bij aanvang 2 punten achter. Ik ben namelijk opgegroeid tussen de koeien, de weilanden en de boeren. Ik draag de boeren van dit land een warm hart toe. Ik weet nog dat mijn zus ooit een periode geen vlees wilde eten en mijn moeder braaf voor haar een ei kookte of bakte terwijl wij een karbonade naar binnen zaten te werken of een portie draadjesvlees naar binnen schoven. Als ik het goed heb heeft dat een week geduurd en toen was het over.

Ik neem aan dat jij geen vlees eet en geen lederen schoenen draagt, de koekjes met ei links laat liggen en alleen sojamelk drinkt. En ik vind dat echt prima ! Ik zou het niet kunnen. En ik wil het niet. Ook belangrijk natuurlijk. Ik zou best iets negatief kunnen bedenken over veganisten. Dat bijvoorbeeld de sojabonen niet biologisch verantwoord worden geteeld en dat het oogsten gebeurt onder slechte omstandigheden.

Dat zou alleen niet zo netjes zijn. Want ik weet helemaal niet of dat zo is en “wie krijst bewijst”toch ? Je komt met argumenten, staaft dat met bewijs wat te controleren valt en als je het goed doet overtuig je mensen van je standpunt. Tenminste zo doen wij dat, uit de klei getrokken plattelanders. Jij daarentegen komt vaak met suggestieve beelden en plaatst daar je eigen tekst bij.

De tweet van gisteren ;

Chauffeur ligt te slapen. Ventilator uit. 32 graden. Kan gewoon in Nederland.

Met daarbij een video van een varkens in een vrachtauto. Mensen die opgegroeid zijn in de stad en denken dat chocolademelk van bruine koeien komt zullen je direct geloven. Mensen die in de branche werkzaam zijn kijken verder dan hun neus lang is en het duurde niet zo lang of de eerste vragen kwamen. Er waren mensen die direct zagen dat de oormerken niet Nederlands waren, er waren mensen die zeiden dat varkens met dergelijke temperaturen niet zo alert zouden zijn. Er werd gevraagd naar plaats en tijd. Ook Caroline van der Plas deed een duit in het zakje en die mevrouw weet heel vaak wel waar ze over praat.

En na een poos kwam er deze foto als bewijs voor je uitspraken. Maar helaas ook hier voel je door de mand want de berkenbomen die te zien waren op de videobeelden zijn niet terug te vinden op de gevoelige plaat die je later plaatste. Als je al een lans wilde breken voor dierenrechten, waar ik absoluut voor ben, dan ben je wel heel erg voorbij je doel geschoten. Eigenlijk ben je gewoon een grootverdiener aan het roepen van veel onzin betreffende onder andere veeteelt. Niks meer en niks minder. Dit soort flauwekul financiert jouw biologische pindakaas op je boterham.

Ik denk dat je motieven niet helemaal zuiver zijn Karin. En dat is erg jammer. Het varkens- en rundvlees wat wij thuis aten was eerlijk vlees. Varkens werden thuis opgefokt, het kalf 2 winters op stal en 1 zomer in de wei. En als het nu nog zou kunnen, zou ik het zo weer willen. Maar de regelgeving is inmiddels zo streng dat dat niet gaat lukken. Als het vlees maar smaakt is de maaltijd gelukt. Zo werkt dat hier.

Maar in een discussie met jou weet je na een beetje onderzoek welk vlees je in de kuip hebt en je zou er spontaan vegetariër van worden. Niet liegen en bedriegen Karen. Niet een beroepsgroep als leugenaars en dierenbeulen wegzetten met gefingeerd bewijsmateriaal ….

Met vriendelijke groet,

Jet Mattiesing

10 Comments

  • Jet M

   Bedankt ! Niet gezien! Ach Karen zal er vast niet zo moeilijk over doen, getuige haar eigen schrijfsels. Daar klopt meer niet van dan 1 letter. ? Nogmaals bedankt!

 • Han

  Boeren maakt het weinig uit dat koeien verkracht worden, na 9 maanden babys wegrukken voor melk….kalfjes de dood in jagen naar de lopende band slachthuis. Varkens nooit buiten komen…..alleen op de dag van lees het woord slachtrijp…is dat zoiets als hoogzwanger…ik snap het niet. Schamelijk om zo over waardevolle jonge wezens te praten…alles voor geld en de aarde word maar warmer door dit leed.
  Dat burgers melding moeten doen van oververhitte vrachtwagens op de A2 vol varkens en ook doden…zullen we het niet over hebben. Boeren/transporteurs/slachters zijn nu eenmaal lieve,vreedzame, goud eerlijke mensen.

  • Jet M

   Beste Han ik begrijp dat je vanuit jouw beleving deze reactie plaatst, mijn beleving van het boerenleven is gelukkig heel anders.

   Het punt wat ik hier heb proberen te maken is dat bijvoorbeeld mw Soeters via kwalijke leugens (ja leugens ) probeert een negatief beeld neer te zetten over het boerenbedrijf. En zodra deze mw vragen worden gesteld geeft ze niet thuis en probeert met een foto ,van het internet geplukt , haar gelijk aan te tonen.

   Dat is een hetze voeren tegen mensen die dag in dag uit heel hard werken om brood op de plank te krijgen. Dat van hun en dat van ons.

   U heeft ook meegekregen dat de video die gisteren onder andere geplaatst door de Telegraaf gerectificeerd is ? Wederom een poging om mensen op het verkeerde been te zetten.

   En dat kan niet en mag niet. Voer de discussie op een volwassen manier !

  • Myranda

   Wat een geluk weer allemaal! Ik kom uit de grote stad en eet iedere dag mijn stukje vlees van varken, rund, kip en vis. Doe ik het niet doet een ander het wel en diegene die daar een probleem mee hebben, omdat ze het zielig vinden voor de beesten…nou dan ga voortaan ook maar in je blootje over straat, want de meeste kledingwinkels (ook de duurdere) woorden de kleding gemaakt door kinderen!!! Dat keuren jullie wel goed….stelletje nuilers….

 • Cristiano

  Krachtig argument, Myranda: dat van ‘Doe ik het niet doet een ander het wel’.
  Met diezelfde gedachtengang kun je het vermoorden van je (schoon)moeder verdedigen of het met je auto inrijden op een menigte. Want ja, dat zou een ánder óók kunnen doen tenslotte.

 • Saskia Sillekens-Stevens

  Heel goed en duidelijk gesproken Jet! En ben het 100% met je eens; de boeren worden als de grootste criminelen weggezet terwijl zij het beste voor hebben met hun veestapel! Die criminelen zitten in Den Haag en Brussel en de individuen die zich dierenactivist noemen!

  • Cristiano

   O Saskia…
   Boeren hebben het beste voor met hun veestapel? Met de geldelijke ópbrengst daarvan, ja.
   En daarom misvormen ze de dieren vlak na hun geboorte, sluiten ze ze hun hele, veel te korte, miserabele leven op in donkere schuren, ‘leven’ ze levenslang boven hun eigen uitwerpselen (met bijbehorende giftige dampen) en krijgen ze als bonus een rit door de hittehel naar de ándere hel, beter bekend als het slachthuis.
   Maar omdat de boer het beste voor heeft met ‘zijn’ dieren zegt ‘ie tegen ze dat ze op vakantie gaan.
   Het gaat al MIS daar waar je het over ‘hun’ veestapel hebt: het zijn individuele dieren. En die zijn van zichzélf. Maar de boertjes hebben ze tot levenslange slaaf gemaakt. En de domme, ongevoelige consument betaalt ze daarvoor.

   • Boy Griffioen

    Hoe zou je de dierenhouderij dan willen vormgeven? Wat voor dierwelzijnsaspecten vind je niet verantwoord? Een aantal dingen die jij noemt doen wij hier op ons bedrijf al anders. Bijvoorbeeld het misvormen na de geboorte komt hier niet voor. En komen ze zo veel mogelijk buiten en hebben we geen giftige dampen door ons compost stalsysteem. Qua dierwelzijn zou je een vergelijking met de natuur kunnen maken en ik denk dat we op sommige aspecten verliezen. Zoals autonomie van het dier en het scheiden van koe en kalf. Aan de andere kant is het dier verzekert van voldoende eten en een gezonde en comfortabele omgeving wat het weer ook is.

 • Annet

  Jammer dat ” andersdenkenden” steeds ongenuanceerd reageren
  Een koe wordt niet verkracht. Bij verkrachting is sprake van sex. Als je het toch met mensen wilt vergelijken noem het dan IVF. Of worden die vrouwen ook verkracht ?

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: