Blog

Aanpassen

Philips 3000 serie HD8829/01 Espresso-apparaat | Reviews door experts
De onze was de voorloper van deze. Zo oud dat ik er geen foto meer van kan vinden. 🙂

Soms neemt het leven rare wendingen en moet je je aanpassen. Zet de tering naar de nering, met andere woorden je aanpassen naar wat er in je portemonnee belandt.

Geen dagjes uit, minder kleding, geen uitstapjes naar bios of terras, minder vlees, minder fruit, minder …,minder …minder.

En, al zeg ik het zelf, we zijn er al aardig bedreven in geworden. Het is wat het is en erover mekkeren helpt niet alhoewel het soms wel even oplucht. Niks menselijks is ons vreemd.

We hebben een best fijn leven binnen de kaders die aangegeven staan. Maar je hebt soms van die dingen dat je denkt ….. WAAROM NOU ? #$%^&*&#@% !

Zo’n moment hadden we dit weekend. Onze oude trouwe bonenmachine begon wat te pruttelen. Niet een lekker bakje in een vloeiende beweging maar met horten en stoten alsof ie er genoeg van had.

Nu wilde hij ( ja met zulke fratsen is het een hij) al een poos niet fatsoenlijk ontkalken. Het eerste deel ging prima maar deel 2 waarin de leidingen ontdaan worden van de restanten ontkalker vertikte ie.

Dat betekende dus 5 keer een kop koffie door de gootsteen gooien (zonde!) maar als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan toch ?

En eens in de zoveel weken begon ie te brommen en te ratelen als een gek waarbij de enige oplossing was om water via de espressofunctie te laten lopen om een bakje koffie te bemachtigen.

De verhoudingen waren al enigzins verstoord voor dit weekend en toen gebeurde wat ik al tijden vreesde ; het ding ging stuk. En voor koffiedrinkers zoals wij zijn is dat een ramp.

Ik hoor u denken ; dan drink je maar senseo. En dat kan natuurlijk ook heel goed. Als je een werkende senseo hebt. Of je zet met de hand koffie. Of je neemt oploskoffie. Of je neemt thee …

Ik snap dat jullie dat denken maar het stukgaan van onze budget bonenmachine is wel de grens van wat ik hebben kan. Het voelt alsof het allemaal nooit meer goedkomt. Of dat het tenminste nog 10 jaar duurt ….

Ik denk erover om een nier of een kind te verkopen of ik vraag of ze giro 555 willen openen. Misschien kan alle drie. Zelfs aan mijn aanpassingsvermogen zitten grenzen.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: