ach youp en johan toch !

Onze koningin sprong uit een vliegtuig deze week. Ze was op werkbezoek bij Defensie Para School die sinds 2008 alle parachutisten voor de krijgsmacht opleidt en maakte daar een zgn tandemsprong. Zelf vind ik dat wel onmetelijk stoer want ik heb al hoogtevrees op een keukentrapje. Ik had het niet gedaan als jullie mijn onderdanen waren geweest kan ik jullie vertellen.

Blijkbaar is er een bepaalde generatie mannen (bij voorkeur regelmatig op tv of in de media) die zo zuur zijn dat ze alles wat met het koningshuis te maken heeft moeten afkraken. Anders is hun dag niet goed. Johan Derksen, de man die al tig keer opstapte en weer terug kwam omdat keiharde cash toch ook wel fijn is, haalde tijdens vandaaginside weer eens uit. “Het was pas dapper geweest als ze zonder parachute gesprongen was”.

En ook Youp van het Hek vindt het nodig om zijn column de vader van Maxima erbij te slepen. Want onder zijn bewind zijn er in Argentinië verschrikkelijke dingen gebeurd. Dat dat zo is, daar is geen twijfel over mogelijk. En daarom was haar vader bijvoorbeeld ook niet welkom tijdens de huwelijksvoltrekking.

Toen Johan Derksen uit de bocht vloog tijdens een uitzending was de wereld te klein. Marieke Derksen (de dochter van) werd na het kaarsincident mega aangepakt op social media wat natuurlijk helemaal nergens op sloeg. Een stelletje ongenuanceerde figuren die blijkbaar geen enkele rem hebben om verwerpelijke dingen te roepen tegen een familielid van …

Kinderen zijn niet aansprakelijk voor de daden en/of uitspraken van hun ouders. Marieke niet en Maxima niet. En een ieder die dat wel doet is een lamstraal. Ook Johan en Youp.

Zeg het maar !