Blog

Achter aansluiten

In Nederland vangen we mensen op die bij voorbaat al geen kans maken op een verblijfsvergunning. We geven ze te eten en te drinken maandenlang en als Marokko ze niet terug wil houden we ze gewoon zelf. We geven ze zorg, ook als ze elkaar tot gort slaan in een asielzoekerscentrum.

We gedogen softdrugs en behandelen de mensen die hierdoor verslaafd raken en opgenomen moeten worden om af te kicken. We nemen deze mensen ook op in GGZ klinieken omdat ze een gevaar zijn voor zichzelf en anderen. Dit zijn vaak langdurige opnames en terugval ligt op de loer.

Mensen die met een beste borrel achter het stuur gaan zitten en een ongeluk veroorzaken vervoeren we naar het ziekenhuis en worden behandeld.

Maar zodra er mensen zich buiten begeven, zich aan de regels houden en toch Corona oplopen, dan mogen die wat een groep mensen betreft , binnen én buiten de zorg, achteraan sluiten als het op zorg aankomt. Dat vooral een aantal mensen die werken in welke gezondheidsinstelling dan ook dat vinden is nogal schokkend in mijn ogen.

Ik heb mateloos respect voor alle mensen die zich 3 slagen in de rondte werken in de zorg maar ben verschrikkelijk blij dat die niet de dienst uitmaken wie wel en niet recht hebben op behandelingen. Juist in de zorg zou je verwachten dat mensen worden behandeld voor hun aandoening zonder oordeel over de oorzaak. Ook als je Corona patiënt bent !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: