Afknippen !

Ik las net in een bericht op insta dat St Patricks College in Ballarat (Australië) er helemaal klaar mee is. Scholieren zijn niet meer welkom als ze een matje hebben. En dan bedoel ik niet een gewoon matje maar één van haar. Ze vinden het geen gezicht en is dus verboden.

En ik vroeg me af hoe er in ons land gereageerd zou worden als er een school dergelijke besluiten zou nemen … Nu heb ik hier geen matjemannen. En ook dochter heeft een andere haardracht. Maar volgens mij is er niemand hier die matjes zou veroordelen.

Een kapsel kan een soort van statement zijn. Zuslief had lang haar haar op standje orkaan. En dat paste bij haar. Aanpassen aan de geldende ongeschreven regels met een kleine verwijzing naar haar karakter. Zo van : dit ben ik ook en je dealt er maar mee.

Zelf ben ik helemaal niet bezig met mijn haardracht. Wat ook weer gezien kan worden als een statement. Maar om nu een bepaalde haardracht te gaan verbieden lijkt me een beetje ver gaan.

Schooluniformen snap ik nog. Allemaal gelijk en geen gezeik over welk merk je moet hebben om erbij te horen en zo. Wat zou jij doen als je met een dergelijke regel geconfronteerd zou worden ?

Gaat de schaar erin ? Ik ben benieuwd !

Zeg het maar !