Blog

Allah afbakbar

Op HET evenement in de Achterhoek ontstond commotie naar aanleiding van een bord en een spandoek. In een weekend op een plek waar iedereen gelijk is maar ook uniek mag zijn in viel een stelletje sneukneuzen over de satirisch bedoelde geschreven en gedrukte uitlatingen. En zoals dat gaat werd het in no time een echt item want “deugende” autochtonen steunden de “gekwetste’allochtonen en de leiding/lijding van de Zwarte Cross haalde bakzeil en verwijderde de boel. Lang leve social media !

De verklaring van de organisatie ;

“De Zwarte Cross is een festival waar pertinent geen plek is voor racisme, discriminatie en respectloos gedrag. Iedereen die ons festival goed kent zal dit beamen. Het is wel een plek voor satire en op het festival namen wij allerlei zaken (inclusief onszelf!) op de hak. Als wij daarbij een grote groep mensen onbedoeld voor het hoofd stoten, dan laat ons dat zeker niet onbewogen.”

Ene Sevn Alais (rapper0 deed ook even zijn duit in de zak ;

sevnalias
Dames en heren, ik support dit VOOR GEEN GOUD. Als ik dit van tevoren had geweten, had ik mezelf nooit op dit festival vertoond. Schandalig ??‍♂️? Love naar de mensen die oprecht voor mij zijn gekomen vandaag, maar Ik hoef hier nooit meer te staan.

Een beetje Achterhoeker denkt ; dan niet jongen …. En dat is het dan. Heul jammer (of misschien ook niet) en dikke doei. Er was ook een tijd dat mensen die niks met de Zwarte Cross hebben vol verwondering, bewondering, afkeer of weet ik veel welke emotie naar het verslag keek van die evenement via het 8 uur journaal en op maandag of dinsdag deed iedereen een plas en was alles weer zoals het was.

Maar tegenwoordig is het zo dat de idioten die vinden dat ze zelf alles mogen zeggen anderen wel de maat nemen. Sinds wanneer hebben de deugdozen zoveel macht naar zich toe getrokken dat we als makke lammeren naar de virtuele niet halal slachtbank kunnen worden geleid op social media?

Op welke glijdende schaal bevinden we ons hier ; in ons Nederland ?! Het land van jou en mij dat vindt dat ieder zijn geloof moet kunnen belijden en beleven en we bouwvergunningen afgeven voor Moskeeën. Het land wat grenzen, huizen en harten openzet voor mensen in nood, allemaal opschuift en inschikt om plaats te maken. Het land waar we de draak met elkaar steken en er cabaret gemaakt mag worden op landelijke tv waar elke 5 woorden er op zijn minst 1 keer een hartgrondige vloek te horen is.

Wat mij betreft staan er volgend jaar nog veel meer borden en hangen er hele satirische spandoeken. Over alle geloven, huidskleuren en gehandicapten !! Kom op zeg !

Weten jullie trouwens waarom Jezus gekruisigd is en niet verdronken ? Zo’n aquarium is nogal zwaar om de nek ….

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: