Alles te weten …

Tegenwoordig is er een hoop informatie beschikbaar. Met de juiste apps kan je checken waar iedereen uithangt.

Toen hijvan18 net zijn rijbewijs had gingen hij en zijn broer en zus toeren. En zoals het een neurotische moeder betaamt zag ik duizenden beren op de weg.

Dochterlief was zo aardig om hun live locatie te delen terwijl ze weer richting huis kwamen. Je zou denken dat dat gerust zou stellen maar ik werd er alleen maar zenuwachtiger van.

Want waarom stonden ze nu zo lang stil op dat gekke punt ? Aanrijding, motorpech ??? Het bleek een Scania te zijn die even beter bekeken moest worden.

Manlief heeft de app Zenly op zijn mobiel en ik heb hem voor de gein ook geïnstalleerd. Ik heb wel 1 vriend daar en dat is hij. Het kan bijzonder handig zijn als je ongeveer tegelijk aan wilt komen bij de standplaats.

Maar het kan er ook voor zorgen dat ik mega ongerust word. Want waarom zou ie nu langer dan 9 uur blijven staan ? Zou ie zich verslapen hebben ? Of misschien heeft ie wel een hartaanval. Of erger …

Zal ik hem bellen ? Nee dat is gek. Ik heb toch nog geen oproep gemist van de politie of een ziekenhuis ? Zoals ik al zei ; ik zie hele dierentuinen op de weg zodra ik in de stressmodus schiet.

Ik snap dat de kinderen me een soort van verboden hebben om Snapchat te installeren. Ik kan al die info niet aan ! Misschien moet ik Zenly maar verwijderen.

Alles te weten maakt in mijn geval allesbehalve gelukkig.

Zeg het maar !