Als je alles zou weten …

Wat zou het fijn zijn als de wekkerradio s morgens vroeg al zou melden dat het een vervelende dag wordt. Dat er dingen gaan gebeuren (of juist niet) die de dag niet fraaier gaan kleuren. Dat je maar beter in bed kan blijven. Deze week was er hier 1 van dingen die stukgaan, de week van oplossingen zoeken, veel verplicht lopen en zuchten.

En zoals altijd kwam alles wel weer op zijn pootjes terecht maar toch ….. Ik had de week ook prima gevonden als ie zonder allerlei heisa verlopen was. Ik wilde bijvoorbeeld een afspraak maken bij de huisarts. Nu ben ik al jaren een hoester, proester en snotteraar nadat een gewone bronchitis een chronische werd. Dus de kans dat ik corona onder de leden heb is vrij klein als je afgaat op de symptomen.

Maar toch kan ik pas terecht na het doen van een coronatest. Ik snap het wel maar persoonlijk vind ik het een verspilling van tijd en mankracht. Mijn afspraak moet nog even wachten want voor een coronatest moeten we naar Drachten. En deze week stond ons koekblik bij de garage. Dus geen vervoer om de GGD met een bezoekje te vereren. En fietsen valt niet mee met een chronische bronchitis als je nog alles zelf moet doen.

Ik fietste 2,5 km naar de garage om de sleutel te brengen en toen viel me op dat veel jeugd op een e-bike rijdt. (Die vlogen me links en rechts voorbij terwijl ik me het lazerus trapte om vooruit te blijven gaan) Wat fijn voor die kinderen ! Ik kan me nog herinneren dat we in weer en wind (altijd tegen natuurlijk) ploeterden. Nee vroeger was niet alles beter. Ze hebben groot gelijk als ze de mogelijkheid hebben.

Onze week was er dus vooral 1 van aanpassen naar de omstandigheden en toch blijven lachen. Maar mocht er ooit zo’n wekkerradio op de markt komen, dan wil ik hem !

Zeg het maar !