Blog

Arjen Lubach en de strontkar

Gisteravond was er weer een aflevering te zien van Zondag met Lubach. Vorig jaar heeft ie een paar hilarische afleveringen gemaakt en zaten we nog weleens voor de buis maar de laatste tijd heb ik er niet meer naar gekeken. Ik word een beetje moe van het wijzende vingertje naar alles wat vroeger gewoon gewoon was zoals vuurwerk met oud en nieuw. Dat ligt waarschijnlijk aan mij en niet aan Arjen.

Arjen die hier uit de buurt komt, Lutjegast als zijn broekzak kent en vast vaak langs het loonbedrijf gereden is wat midden in het dorp gevestigd is. Arjen die zijn dorp ontgroeide en tegenwoordig in andere contreien zijn leven leidt. In de grote stad waar de trams en metro’s je van de sokken jagen, de mensen de achterdeur altijd op slot hebben en je niet weet wie de buurman van de buurman is.

Arjen dacht een leuke duit in het stikstofdiscussiezakje te doen in zijn show gisteravond. Helemaal niks mis mee. De boodschap die hij verkondigt vind ik een waardeloze maar dat zal hij ook van mijn mening vinden. De vrijheid van meningsuiting is een groot goed in dit land.

Wat echter heel ver over de grens ging was het uit verband trekken van de uitspraken van Arjen Schuiling. De man die vorige week voor het boerenprotest in Groningen eerst een bloemetje ging leggen bij het graf zijn vader. De beste man zag het een aantal jaren geleden niet meer zitten en liet zijn kinderen, vrouw en boerenbedrijf achter toen hij uit het leven stapte. De regels op het gebied van landbouw die steeds maar strenger werden en boeren steeds moeilijker maakte hadden bij deze zelfdoding een grote rol gespeeld.

Arjen S was niet in zijn goede doen die dag. En deed uitspraken die misschien niet erg handig waren maar de manier waarop Lubach dit gebruikte verdient een rondgang op de strontkar door Lutjegast. Misschien wil de firma A.Hak nog een hek sponsoren. Dat je je punt wilt maken , dat is prima. Maar dit was een dolk in de rug, een ongelooflijke smerige trap na naar een man die niet alleen streed voor het standpunt van de boeren maar ook die dag veel opnieuw heeft beleefd. Zijn gemis, zijn verdriet en zijn onmacht.

Er waren zoveel mensen die het woord hebben gevoerd die dag. Mensen met stevige uitspraken. Had ie als voorbeeld genomen. Waarom viel nu de keuze op Arjen Schuiling ? Omdat je daar tv mee maakt. Spraakmakende tv en leuke kijkcijfers. Over de rug van een goede gast die even de contole verloor.

Walgelijke tv die hoogstwaarschijnlijk door de echtgenote van Irene van Berkel, Kasja Ollongren (minister van Binnenlandse zaken en vice premier ) aangemerkt zal worden als betrouwbaar. Want zo gaat dat ….. Arjen Lubach is af wat mij betreft.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: