Blog,  Recepten

AZIATISCHE WRAP MET BIEFSTUKREEPJES IN SOJASAUS

Ik geef het maar direct toe ; ik ben geen liefhebber van wraps. De rest van het gezin vindt ze heerlijk. Ik krijg ze gewoon niet weg. Maar het recept van smaakmenutie klinkt zelfs in mijn oren niet verkeerd …..

Hier schreef ik al eerder over hen. Ga allemaal eens kijken en geloof me ; je hebt direct zin om de keuken in te duiken !

AZIATISCHE WRAP MET BIEFSTUKREEPJES IN SOJASAUS

Recipe by Smaakmenutie Course: LunchCuisine: AziatischDifficulty: Simpel
Porties

4

servings
Voorbereiding

10

minutes
kooktijd

10

minutes
Total time

20

minutes

Ingrediënten

  • 300 gram biefstuk

  • 200 g rijst

  • 70 ml sojasaus

  • 4 tortilla wraps

  • 1 bosje lente-ui

  • 1 gele paprika

  • 1 rode paprika

  • 1 komkommer

  • sap van een halve limoen

  • 2 eetlepels maizena

  • 2 eetlepels bruine suiker

  • Chilisaus

Handelingen

  • Kook de rijst volgens de verpakking (of gebruik de rijststomer (tip!)).
  • Snijd 1 gele en 1 rode paprika in reepjes. Doe het zelfde met 1 (kleine) komkommer. Snijd een bosje lent-ui in ringetjes.
  • Snijd 300-350 gr biefstuk in reepjes. Of gebruik kant-en-klare biefstukpuntjes. Bestrooi de stukjes biefstuk rondom met 1 flinke el maizena. Goed mengen.
  • Maak in een kommetje een sausje van 70 ml sojasaus aangevuld met 30 ml water (2 el), sap van een 1/2 limoen, 2 el bruine suiker en 1 flinke el maizena. Meng goed door elkaar.
  • Neem een wok en bak de paprika 2-3 minuten rondom aan in een scheutje olie. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Bak de biefstukpuntjes rondom op (middel)hoog vuur bruin in dezelfde pan. Let op! Maximaal 2-3 minuten. Anders wordt de biefstuk taai.
  • Voeg nu de zojuist gemaakte sojasaus toe en laat het geheel al roerende inbinden. Dit zal vrij snel gaan.
  • Neem een wrap en beleg met komkommer, de paprika, lente-ui, een flinke klodder chilisaus, rijst en tot slot met de biefstukpuntjes. Vouw de wrap dicht met behulp van aluminiumfolie. Mmmm! Eet smakelijk.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: