Balk ipv splinter

Er dreigt weer een zorginfarct. IC’s lopen weer vol met ongevaccineerden als ik de berichten mag geloven. En volgens minister de Jonge nemen die de bedden in die voor een ander bestemd waren. Foei ! Had je laten vaccineren want dan was die overbelasting van de zorg niet gebeurd !

Nou meneer De Jonge als jullie nou eens niet jaren de zorg uitgekleed hadden … de boel dood bezuinigd. Ziekenhuizen die jullie gewoon lieten sluiten. Iets met marktwerking of zo … Ik herinner me het debat in de kamer nog over de bonus voor alle mensen in de zorg.

Terwijl miljarden richting andere dingen gingen werd er besloten dat de bonus maar verdeeld moest worden want iedereen 500 euro geven, dat kon niet ! Wat een teken van waardering voor de mensen in de witte en blauwe pakken die werkzaam zijn in de zorg.

Hoe vaak moest er ook alweer een motie aan te pas komen voordat de zorg een salarisverhoging kregen ? Hoe vaak moest onder andere de SP dat ter sprake brengen ? Met als dieptepunt naar buiten sprintende kamerleden zodat de motie van Wilders geen kans van slagen had ?

De onderbetaling én overbelasting door te weinig personeel was voor velen de druppel. Als verpleegkundige hang je geen label aan mensen. Veroordeel je niet. Dat zou een mooie boel worden. Je krijgt een patiënt en het enige dat telt is de juiste zorg verlenen.

Wat jullie doen is alle verantwoordelijkheid neerleggen bij mensen die hebben besloten dat ze niet gevaccineerd willen worden. Zo kan ik het ook ! En we hebben het niet alleen over de mensen in de ziekenhuizen maar ook over bijvoorbeeld de thuiszorg hè ?

Geen doorstroom naar andere instanties dus blijven de thuiszorgmedewerkers doorploeteren terwijl bij hen de koek ook op is. Echte zorgmensen besluiten te stoppen omdat de toestand eromheen voor teveel stress zorgt. Leidinggevenden die er de brui aan geven, cliënten die bij vakantie of ziekte geen vervanging krijgen.

Dat meneer De Jonge is ook een hele grote reden dat er een zorginfarct dreigt. Kijk eens naar uw eigen balk ipv naar de splinter in het oog van de bevolking. Ik ben gevaccineerd, net als onze dochter. Onze jongens gaan deze week. Dat betekent dus dat er 4 van de 5 hebben gedaan waar zo op wordt gehamerd.

Aan ons zal het niet liggen. Dit even voor alle duidelijkheid. Ik ben geen in samenzwering gelovende wappie of zo. Gewoon een doorsnee gezin wat het vertrouwen in jullie heeft verloren. Hoe zou dat nou toch komen ?

Zeg het maar !