Barking up the wrong tree

Zonnetje. Lekkere temperatuur en 2 honden die wel zin hebben in een wandeling. De perfecte combinatie voor een rustgevend rondje door het dorp.

Riemen om, zakjes mee. Gaan ! Bij het hertenkamp gebruik ik de eerste en die kan mooi in de vuilnisbak daar. Nr 2 nog in mijn jaszak. Richting de ijsbaan.

Ik weet niet hoe het met jullie viervoeters is maar die van ons hebben zo hun vaste plekken om hun geur achter te laten. Bij de dikke boom in de zijstraat, op het grasveldje 2 straten verder.

Zo vindt onze labrador het erg belangrijk dat ze op het strookje gras waar 2 wandelpaden kruisen even haar bibs te laten zakken. Twee druppels of zo maar hee dan weet Tommy wel dat ze daar geweest is.

Het zonnetje zorgt er ook voor dat mensen bezig zijn in tuinen en met schuttingen. Plots klinkt er een boze stem : laat je de stront weer liggen ? Ik weet even niet wat me overkomt.

Ik kijk om en zie een meneer bezig klimop te verwijderen van een schutting. Ik zeg : pardon heeft u het tegen mij ? Ze heeft niet gepoept hoor. Nee dat zal wel niet zegt ie cynisch. Ik sta even in twijfel of ik gewoon doorlopen zal of toch even naar hem toe zal lopen.

Ik besluit tot het laatste. Eigenlijk ben ik beledigd want ik ruim de zooi altijd op. Het blijft een goor klusje maar wij hebben gekozen voor honden en dan hoort dit er ook bij.

Ik steek van wal door te zeggen dat ik snap dat het heel vervelend is om last te hebben van hondenpoep die niet opgeruimd wordt maar dat ie toch echt niet bij mij moet zijn. Dat ik braaf met welk zakje dan ook de boel oppak en weggooi.

Nou ik zag het toch zelf zegt de boze man. Ik zag hem toch gaan zitten. Euh ja dat klopt maar het is een vrouwtje. Die gaan nu eenmaal zitten als ze moeten plassen roep ik. Het zijn net mensen. Najah het is geen verwijt klinkt het …

Ik zeg dat ik het wel opvat als een verwijt als mensen vragen of ik het weer laat liggen. En dat snapt ie dan ook wel. We hebben het erover dat er ontzettend veel honden bij zijn gekomen het afgelopen jaar en dat dat vaak geen kleintjes zijn.

Met bijpassende bulten. Uiteindelijk gaan we op een goede manier uit elkaar gelukkig. En ik snap écht dat het niet fijn is als de groenstrook naast je tuin een openbaar hondentoilet wordt ! Maar in dit geval was ie barking up the wrong tree. (vrij vertaald : blaffen tegen de verkeerde)

Zeg het maar !