Bedankt !

Alweer een dag van hoor ik jullie denken. En toch is dit een speciale op 8 december. Het is namelijk de dag van de vrachtwagenchauffeur. En al denk je helemaal niks te hebben met die grote bakbeesten ; als zij hun werk niet meer doen staat inderdaad alles stil.

Dat pakketje, wat je waarschijnlijk op moet halen van een pick up point omdat de bezorger aangaf dat je niet thuis was terwijl je onder de bel lag, heeft er zeker in 1 of 2 gelegen voordat het arriveert.

De vuilnisauto die elke week weer je rommel meeneemt : de man achter het stuur is onmisbaar. De paprika, gekocht op de veiling, wordt vakkundig vervoerd naar de distributiecentra door een chauffeur terwijl wij op 1 oor liggen. En de chauffeurs van de supermarktketens zorgen er dan weer voor dat wij zo’n ding kunnen kopen.

De waardering voor deze tak van (tran)sport is laag. Ze rijden altijd in de weg, veroorzaken files, zitten altijd te spelen met hun telefoon. Als je niks meer kan worden kan je altijd nog chauffeur worden denken velen.

Nee het zijn geen studiebollen achter dat stuur. De huidige generatie heeft een MBO opleiding gedaan via BBL. Het zijn doeners. Ze willen werken en voor velen is het een passie die thuis al met de paplepel wordt ingegoten. Ik hoef hier thuis maar naar onze kinderen te kijken en ik zie het.

De weg op, dat willen ze. As we speak is er 1 onderweg naar de boot om te gaan lossen in Zweden en 1 is bezig met een rondje rolcontainers legen in Noord Nederland. Vanavond gaat de 3e weer aan de slag in de loods om onze pakketten op de plek van bestemming te krijgen. Die kan niet wachten totdat ze ook kilometers mag gaan vreten.

We zijn een transportgezin en ik roep weleens dat ze geen bloed maar diesel in de aderen hebben. En ik ben daar trots op ! Dus vandaag, op de dag van de vrachtwagenchauffeur, bedank ik alle mannen en vrouwen die voor ons allemaal in de weer zijn.

Zonder transport staat echt alles stil !

Zeg het maar !