Blog

Beslissingen

Het leven staat bol van beslissingen. Ik weet zeker dat dat ook bij jullie het geval is. Nu heb je de dagelijkse besluiten. Neem ik nu de goedkope vaatwastabletten mee of toch het bekende duurdere merk ? Ik besloot tot het eerste en heb nu spijt want de boel wordt niet schoon en zit ik nog opgescheept met 20 stuks.

Je hebt ook de grotere ….. Blijf ik bloggen ? Hier op mijn eigen stekkie of ga ik voor de goedkope variant met minder mogelijkheden ? En als ik al blijf bloggen ; hoe dan ? Waarover ? Mijn boerenblogs zijn het beste bekeken dit jaar. De statistieken gingen door het plafond en eerlijk is eerlijk , dat is toch wel heel leuk als zoiets gebeurt.Maar is het voor de rest boeiend genoeg om het vol te houden ?

Dan de nog grotere. In hoeverre ga je op je strepen staan en ga de strijd aan om te krijgen waar je recht op hebt ? Wat heb je daar voor over ? Hoe lang hou je begrip voor mensen die, waarschijnlijk ook gedwongen door omstandigheden, zich niet aan de regels houden ?

Beslissingen …. Sommige neem je direct, anderen schuif je even vooruit. Sommigen neem je in een oogwenk, anderen liggen je zwaarder op de maag. Soms worden er ook beslissingen genomen die jou raken maar waar je geen inspraak had. Kijk eens naar de Groningers die al jaren gebukt gaan onder de ellende van de aardbevingen en misschien nog wel erger onder de afhandeling van de Nam.

De boeren die besluiten door de strot geduwd krijgen die ervoor zorgen dat hun bestaan als agrariër onzeker wordt. Beslissingen die genomen worden door mensen in hun ivoren toren. Die op het Malieveld dingen beloven maar eenmaal weer met hun bibs op het pluche het tegenovergestelde zeggen.

Een kabinet wat besluiten neemt en zegt dat ze dat doen in het belang van de inwoners en dat we dankbaar mogen zijn dat we in een land wonen waar we het goed hebben. Maar de definitie van goed verschilt nogal. De meeste mensen ervaren dat namelijk helemaal niet zo. Misschien moeten we eens besluiten tot een volksopstand ….

One Comment

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: