Best Lauwers College

Maandag worden de diploma’s uitgereikt aan de mensen die geslaagd zijn voor hun mavo diploma. Na 15 maanden pandemie-ellende met aangepast onderwijs en zo kunnen ze deze periode afsluiten en elk hun weegs gaan.

Geen excursies, geen feesten, geen buitenlandse reis. Afstand houden, klassen splitsen, thuisonderwijs. Het was geen feest. Niet voor jullie als school, niet voor ons ouders en zeker niet voor de scholieren. Wat zijn het kanjers allemaal !

Daarom vind ik de manier waarop jullie besloten hebben deze periode af te ronden echt beneden de maat. Wie heeft dat in vredesnaam verzonnen ? Vorig jaar kreeg hijvan17 zijn diploma. Weet u nog ; toen zaten we net een paar maanden in de ellende. Alle wielen moesten opnieuw worden uitgevonden.

De Woldborg organiseerde een drive trough. Met gebak, een drankje, muziek en een diplomauitreiking op een podium. Met alle docenten die ze daarna uitzwaaiden. Het was een mooi afscheid.

En hoe gaan jullie het doen ? Jullie komen het diploma thuisbrengen … Oh ik geloof direct dat jullie gaan proberen een iets feestelijks van te maken. Maar is er nu niemand geweest die dacht ; hmmmm misschien moeten we even een plan B gaan maken.

Want misschien is er dan weer meer mogelijk en kunnen we gewoon op school dit belangrijke moment vieren. Afsluiten op de plek waar ze jaren geleden zijn begonnen. Samen met familie van de geslaagden. Ze voor het laatst de school in laten lopen als klas.

Bij de eerste bijeenkomst jaren geleden werd door de mentor vermeld dat er weliswaar ruimte was voor persoonlijke omstandigheden maar dat we vooral niet moesten vergeten dat de school een onderwijsinstituut is.

Nou die taak zit erop. Ze hebben laten zien dat ze weten wat ze moeten weten. Ze hebben de examens gemaakt en de slopende weken van wachten overleefd. Ze hebben naar de dag dat je gebeld kon worden toegeleefd.

Jammer dat jullie als school niet die stap extra hebben gedaan om dat op een echt feestelijke manier te vieren.

Ps : het is nu donderdag en we hebben nog steeds niet gehoord hoe de maandag verder gaat verlopen.

Zeg het maar !