Blog

Beste Henk Staghouwer

Wat een dag he ? Man wat een toestanden allemaal. Al die boeren voor de deur die er uiteindelijk mee in huis vielen. Had je aan het eind van de dag ook een paracetamol nodig Henk ? Ik neem even de vrijheid om je bij je voornaam te noemen want vroeger kochten we altijd brood bij je in Zuidhorn. Het dorp in het groen met rondom boeren.

De dagen dat je echt werkte met je handen in het meel, gemaakt van een product wat boeren met liefde en hard werken geschikt hadden gemaakt voor jouw bakkerij. Die draaide op de mensen uit de herenhuizen aan de Gast maar ook op de boerengezinnen uit de omgeving.

In 2012 verkocht je de boel en in 2013 werd je gedeputeerde voor de Christen Unie. Iemand wees me al de bijbanen die je hebt. Man wat een lijst ! Hoe hou je het vol allemaal ? Maar goed terug naar vandaag ….

Wat was je een arrogante flapdrol vanmorgen. Wat onderschatte je de woede bij de boeren. En wat liet je een kans lopen om inwoners van onze provincie een hart onder de riem te steken. Je weet wel ; de mensen die gebukt gaan onder de aardbevingsschade, die jaren moeten wachten en vechten om een vergoeding binnen te halen. Uitzichtloos dag na dag dealen met de valse oprechtheid van de overheid.

En dan komt ook nog eens de stikstoftoestand voorbij. Het land waar je roots liggen, het leven wat je kent, het levenswerk wat je doet en hoopt door te geven aan je nageslacht …. Alles wordt onzeker en de uitkoopregeling van de overheid vertrouw je ook voor geen meter. De ervaringen met die mensen zijn niet best immers.

En wat doe je ? Je brengt je boodschap zonder dat ook maar iemand het idee had dat je er ook maar een greintje emotie bij voelde. Boeren tellen niet. Regels zijn regels. Blablabla …. Dacht je nu echt dat de boeren bij jou aan gaan kloppen als de boel verkeerd loopt ? Man ze willen gewoon de garantie dat zij niet het kind van de stikstofrekening worden. Klopt het dan toch dat de boeren uitgekocht moeten worden om huizenbouw mogelijk te maken ? En dat uitkopen gebeurt op basis van een vage rekenmodule. Met je stikstofcrisis.

Jullie hebben alles gedaan om de demonstratie tegen te werken. Stroom voor de geluidsinstallatie mocht niet via het provinciehuis. Wat had het jullie nu gekost als je koffie beschikbaar had gesteld of water ? Vanaf het begin hebben jullie de boel op scherp gesteld. Terwijl in omliggende provincies toezeggingen werden gedaan en boeren zich gehoord voelden, koos jij ervoor om je achter de groene deur te verstoppen. Misschien deed je wel een schietgebedje.

Ik hoop echt dat je paracetamol nodig had aan het eind van de dag Henk. Wij wel in elk geval. Het optreden van vandaag heeft maar weer laten zien dat voor jullie de boeren van Groningen niet tellen. Als je kont maar op het pluche kan blijven zitten.

18 Comments

 • Karin

  Helemaal zo ervaren. Teveel aan boter op het hoofd….totaal geen empathie….maar zo ken ik het CU ook. God zei tich altijd…Heb uw naaste lief! Bij het CU kennen ze dat geheel niet…of mss in de kerk wel…maar ja daar heb ik geen ervaring mee.

 • Gert jan bos

  Spijker op de kop. Zondag maar weer vooraan zitten henkie! En smorgens bij het ontbijt niet vergeten de here god te danken voor je posche ontbijt. Tja als de here je ontbijt verzorgd, waarom zou je de boeren dan tegemoet treden.
  Goed om jezelf denken henkie! Maar dat zal je prima lukken. Je houd vast tijd over, als je je naasten niet lief hoeft te hebben.?
  Ennuh……. BOER, BAKKER, BOLLETJE!!

  • Wim Kuiper

   Dat soort omhoogevallen lamstralen ken ik óók… schijnheilig in de ( frauduleuze ) pas lopen…. by the way… ruim 30 procent van de stikstof die ons land binnenkomt… is te danken aan het Rührgebied… dáár waar ze dankzij een ruimere rekenmethode géén stikstofcrisis hebben….!!
   De leugenachtige overheden hier hadden weer een nieuwe toverleugen nodig om ons te laten bloeden… na gat in ozonlaag… zure regen… stijging van de zeespiegel… daling van de zeebodem… CO2 ( waar bomen en planten van leven en omzetten in zuurstof..) nu dus stikstof…. de nieuwste leugen… want als er al een crisis was.. dan was die 20 tot 30 jaar geleden minimaal tienvoudig …. we leven in een atmosfeer ( soort broeikas)… waarin al de gassen er altijd al waren en blijven… immers, alleen zonlicht komt naar binnen…!!
   Dankzij de dom stemmende struisvogels helpt b.v Jesse ( werkelijke naam Yasser ) Klaver ons land naar de bliksem ( is immers niet zijn vaderland )… alleen als we met elkaar een vuist zouden maken tegen zowel landelijke als lokale overheden… dan hebben we een kans op het behouden van ons eens zo prachtige landje… maar ook alleen dan… je kop in het zand steken betekent toegeven… en dát is nou net waar de hufters met hun mainstream media ( zwaar gesubsidieerde zoals NPO e.d ) op rekenen en inspelen… het is nu meer dan ooit nodig samen te werken… anders is het een verloren strijd… en heb je ook geen recht van klagen meer… dus maak je keuze… wil je een toekomst voor je kids en jezelf behouden.. dan zul je je moeten laten hóren/gelden…

 • Els Kobes

  Om 13.30uur, had hij het ook kunnen zeggen , het is eigen schuld dat de boeren opstandig werden. Maar ben het niet eens met de vernielingen .

 • Martin

  Ik ben het met de boeren eens, maar de boeren moeten zich ook net als ik wel aan de regels houden. Jammer dat het gisteren uit de hand liep. Dat was niet nodig geweest. Wij zijn mensen, wij moeten met elkaar praten en tot overeenstemming komen. Dieren gaan vechten omdat zij niet praten. De boeren zijn volgens mij ook verstandige mensen. Van de overheid vinden wij dat terecht niet altijd, maar dat geeft niemand het recht om te gaan vechten. Blijf met elkaar in overleg. Hoe moeilijk dat ook is. Laat je niet provoceren en ga niet provoceren. Met 4 trekkers naast elkaar op de snelweg hoort gewoon niet. Dat je boos bent begrijp ik maar dit is niet de oplossing.

 • HARMJAN de Ruiter

  Deze hufters doen alles om je uit de tent te lokken zo dat ze hun handen kunnen wassen in onschuld.
  En dat noemt zich overheid.
  Misdadegers lijkt mij het betere woord .
  Hadden de boeren de deur er maar uit gereden want veroordeeld zijn ze toch al .
  Ze hebben zich fantastisch gedragen en heelveel geduld gehad. Maar eens houd het op .
  En moet je je uiten

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: