Blog

Beste Mark en Hugo

Vanavond is er weer een persconferentie begreep ik ? Nu is de verrassing er wel een beetje af want er zal wel weer heel veel bekend zijn voordat jullie ook maar jullie mond hebben open gedaan.

Ik ga even niet kijken. Ik kan er namelijk zo langzamerhand geen touw meer aan vastknopen. Regels zijn regels maar niet voor iedereen. Bij de één wordt de boel bedekt met de mantel der liefde en er zijn mensen die dus nu echt een strafblad hebben omdat ze de anderhalve meter niet in acht namen.

Ik ben voor optie 1 ; laat dat duidelijk zijn. Het is een ingewikkelde tijd voor iedereen en een foutje is snel gemaakt. Of je nu van koninklijke bloede bent of je je brood verdient met minister spelen.

Het wordt alleen wel wat anders als de minister een paar weken voor zijn eigen feestje verklaart dat je een echte klootzak bent (of iets in die strekking) als je niet aan de regels houdt en vervolgens zijn eigen overtreding afkoopt met een donatie aan het Rode kruis …

Die 2 keer de boete overmaken is voor Ferd natuurlijk niet echt een aderlating he ?In tegenstelling tot de ‘normale’ burger die 395 euro boete toch echt wel voelt in zijn portemonnee. Daar verandert een gesprek tussen de minister en BOA’s niks aan. Dat gevoel van ongelijkheid.

De BOA’s hebben er ook geen zin meer in. Waarom zou je handhaven als gezaghebbende mensen ook over de schreef gaan en dat geen gevolgen heeft ? De politie in Amstelveen deed zelfs een oproep via social media om mensen te verklikken die een feestje geven of op andere manier de regels aan hun laars lappen.

Daar bedoelden ze vast geen bijeenkomsten mee waar ministers en zo aan deelnemen. Want dat heeft toch geen gevolgen. Nee ik ga niet kijken vanavond. Wat ik wel ga doen is een een afspraak maken voor puber 2 bij de huisarts. En als we er toch zijn voor niet Corona gerelateerde klachten, dan kunnen we direct even vragen hoe het nu zit met de testen. Want Hugo, jij hebt ze “gevorderd” omdat er hier en daar een tekort is.

Maar puber 2 moet wel in een slecht geventileerd lokaal met 40 pubers en een docent een film kijken tijdens de geschiedenisles. Dus als er een uitbraak komt …. Dan heeft Friesland een probleem. Dan hebben wij een probleem. En dan hebben jullie een probleem.

Dat Corona een naar virus is, daar ben ik van overtuigd. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat sommige mensen en instanties er ook een verborgen agenda op na houden nu. En dat is niet echt een fijn gevoel kan ik jullie vertellen.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: