Beste Mark en Hugo

Mijn oprecht excuses. Ik heb hem gemist. Ik zag de term voorbij komen op Twitter toen het moment al voorbij was. Ik heb het over de persconferentie.

En om eerlijk te zijn …. Al had ik het geweten, dan had ik niet gekeken. Want inmiddels ben ik er 1 die met liefde haar vingers in de oren doet als het woord corona valt.

We deden de hele riedel. Thuisblijven, mondkapjes, handen stuk wassen (soort van), alleen naar de winkel, houden aan de avondklok. Halve lesuren, aangepast examen. We deden het. Ik liet me vaccineren. Voor onze kinderen en hun leeftijdsgenoten.

Voor mezelf omdat ik nu eenmaal chronische bronchitis heb. Hoppa. En toen kwamen de berichten dat gevaccineerden juist de Delta variant verspreiden.

Natuurlijk weet ik dat vaccinatie niet betekent dat ik niet ziek kan worden. Het zorgt ervoor dat ik minder ziek word. Maar in plaats van duidelijkheid scheppen wordt het steeds meer een grijze brij (zonder krenten) van informatie. En bijna niemand begrijpt het nog.

En die informatie is korter houdbaar dan filet american. Want wat vandaag gezegd wordt geldt morgen al niet meer. Ondertussen proberen jullie nog even te voorkomen dat WOB verzoeken worden gehonoreerd door in hoger beroep te gaan.

Bijzonder als je steeds zegt dat je voor transparantie bent en niks te verbergen hebt. En dan hebben we het nog niet over de 5.1 miljard die uitgegeven is zonder dat ook maar iemand weet waaraan. 5.1 miljard. Dat zijn best veel nullen achter de 5 en de 1.

“Geef het volk brood en spelen” is door jullie vrij vertaald naar “hou het volk dom en onwetend”. Ik realiseer me zeer goed dat dit alles nieuw is voor iedereen en ik waardeer voor een groot deel jullie inzet maar het wordt nu wel een zooitje vinden jullie niet ?

Oh en nu ik jullie toch spreek : kan iemand op zijn fiets stappen en de vervangend directeur van de belastingdienst vervangen ? Die man moet de boel op de rail krijgen maar bezigt dusdanige teksten op LinkedIn dat zelfs deze uit de klei getrokken boerentrien op (inderdaad) haar klompen aan kan voelen dat dat hem niet gaat worden.

Zo en nu weer figuurlijk mijn vingers in de oren …

Zeg het maar !