beste miranda van driel

Ik kende je naam niet en dat had ik graag zo gehouden maar ja je moest zo nodig met een aantal volgelingen naar Terschelling komen om daar actie te gaan voeren tegen de coronamaatregelen. Jullie hadden van die leuke shirtjes aan (Vrijheid & liefde. Geen dictatuur ) en dachten met een groep van een man of 12 wel gezellig ergens op een terras neer te kunnen strijken.

Eerst was blijkbaar de ontvangst in de haven al niet erg aardig (waarschijnlijk vonden ervaren zeelui het nogal dom om met windkracht 8 de oversteek te maken) en toen bleek ook nog dat werkelijk niemand op het eiland op jullie zat te wachten behalve een ex-onderneemster die jullie gebruikte om iemand even persoonlijk een hak te zetten.

Want de ijssalon waar iemand naar binnenliep van jullie ‘vredelievende’ groep zonder mondkapje en beledigd afdroop omdat de eigenaresse hem verzocht het pand te verlaten was geen willekeurig bedrijf. En toen ook een uur later iemand de zaak binnenkwam om mede te delen dat er toch echt sprake was van discriminatie en dat er een aanklacht zouden worden ingediend tegen de winkelier, dat was ook geen spontane actie.

Medestrijders. Zo noemen jullie elkaar. De mensen met de shirts. Dat jullie het niet eens zijn met de coronamaatregelen en vinden dat er verkeerde beslissingen zijn genomen en er verkeerde wetten gelden, dat mag allemaal in dit land. Daar zal je mij ook niet over horen al ben ik het niet eens met jullie zienswijze. Maar ondernemers aanspreken op het feit dat zij zich wel aan de regels houden en beledigd en geïrriteerd zijn als je geweigerd wordt omdat jij je niet aan die regels houdt is so not done. Dat jullie gediscrimineerd worden is ook de grootst mogelijke onzin en dat weten jullie best.

Moord en brand roepen via facebook dat iedereen zo onaardig was en dan ook nog een naam noemen (lang leve de spellingscontrole of dikke vingers want het klopte niet) …. Wat zijn jullie een stelletje lafaards. Actie komen voeren en het schijnheilig een uitje noemen. Niet vermelden dat een aantal mensen van jullie best welkom was op een terras zolang ze zich aan de regels hielden.

Geen enkele ondernemer zit te wachten op een hoge boete Miranda en co. Ik weet niet of het helemaal hebt meegekregen in je protestbubbel maar de horeca heeft nogal wat te lijden gehad het afgelopen jaar. Die zijn allang blij dat ze weer dat kopje koffie mogen schenken op het terras. En dan willen jullie even bepalen dat er maar regels moeten worden overtreden omdat jullie het er niet mee eens zijn. Jullie wil opleggen aan andersdenkenden. Ik zou de tekst op je eigen shirt nog eens lezen ….

Ik begrijp dat het even gaat duren voordat je dit stukje kan lezen want terwijl half Nederland gewoon aan het werk is voor zijn of haar centen hebben jullie de tijd om je te laten arresteren bij een illegale demonstratie. Joh …. Nu straks niet gaan klagen dat je opgepakt bent he ? Namaste (sarcastisch bedoeld) !

2 Comments

 1. Hans Vuik

  Wat kun je verwachten van eilandbewoners die niet verder kijken dan hun neus lang is.
  Dat het misschien niet helemaal gepast kwam en dat de meeste eiland bewoners zich netjes aan de regels houden, voor een virus wat een mortaliteit heeft van de griep , waar 98 procent weinig of geen last van heeft . Misschien is echt gaan onderzoeken waar internet mee vol staat van niet msm feiten en meningen.
  Als in florida alles open is waarom zou dat hier niet kunnen.
  Waarom mondkapjes , terwijl frisse lucht 10 keer beter is. De anderhalve meter, niet je ouders meer mogen knuffelen.
  Schrijf daar eens een colum over .
  Misschien zou je miranda ook haar verhaal kunnen laten doen .
  Of is dat te veel tegen de idiote maatregelen.
  Geloof jij hugo (bloemschoen) de jonge en mark rutte op hun analyses die zo door het rivm zijn ingefluisterd, waar mensen zoals ab Osterhaus en marion koopmans , kuipers en kleytmans dik geld verdienen aan deze plandemie .
  Wees is kritisch in je colum , maar ik weet zeker dat je dat niet druft .

  Mvg een hardwerkende tankwagen chauffeur, die jij toch niet serieus neemt .
  (Sarcastisch) ,-)

  1. Jet M

   Volgens mij mis je het punt Hans. De ondernemers houden zich aan de regels omdat ze geen hoge boetes willen en of kunnen betalen.
   Of ze nu of wel in de doelmatigheid van de regels geloven staat niet ter discussie. Iedereen is vrij om te geloven wat men wil.
   Maar uit zijn op het uitlokken van conflicten omdat mensen zich aan de regels houden is not done.

   Waarom zou je die confrontatie op een eiland op willen zoeken ? De ondernemers hebben de wet niet bedacht.
   Prima als je wilt protesteren maar niet over de rug van mensen die zich aan de wet willen houden.
   Natuurlijk zijn er regels waarvan je je af kan vragen of ze nuttig zijn maar zijn snelheidslimieten ook.
   En ook daar hebben we wetgeving voor en hebben we ons aan te houden op straffe van een boete of andere maatregelen.

   Niks mis met tankchauffeurs btw. Welke mening ze ook aanhangen 🙂 Prettig weekend!

Zeg het maar !