Betsy

Vandaag is zo’n dag. Dat ik mijn telefoon als een havik in de gaten hou. Staat het geluid aan ? Hard genoeg ook ? Wanneer zullen ze bellen ? Als ze maar bellen! Was mijn briefje duidelijk genoeg ? Ik heb in blokletters geschreven, dat zou moeten helpen.

De auto staat bij de garage en daar word ik altijd wat onrustig van. Betsy is al op leeftijd en begint wat mankementen te vertonen. Dat mag ook best. Deze keer was het een enorm irritante fluittoon bij het loslaten van het rempedaal.

Het begon met een bescheiden piepje maar nu was het inmiddels zo erg dat de radio op vol volume het geluid niet meer oversteeg. En zelf zingen is geen optie. Want dat kan ik niet.

Dus nu staat ze bij de autodokter. En heb ik tijd om allerlei doemscenario’s te bedenken. Dat ze niet gemaakt kan worden, dat het wel gerepareerd kan worden maar dat het gigantisch veel gaat kosten. Dat manlief roept dat ik me beet heb laten nemen als ik zeg hoe hoog de rekening was …

Dus ga ik maar poetsen terwijl de monteur Betsy onder handen neemt. Ik hou u op de hoogte. Waar is mijn telefoon ? Staat het geluid wel aan ?

Zeg het maar !