Blog

Bij de konijnen af

Nog nooit verheugde ik me zo op Boer zoekt vrouw. Alleen al omdat het woord corona er niet in zou vallen. Oke ik geef toe dat ik er dit seizoen er niet echt in kan komen maar als de dames eenmaal op de boerderij beland zijn wordt het vaak wel interesant.

Bij boer Jan viel er een klein bommetje ; hij hield wel van een pilletje en een snuifje als ie op een feestje is. En in elk geval 2 dames vonden dat toch wel erg lastig …. Het voetstuk van de perfecte boer veranderde toch een beetje in een grijs grauw blok met een eventueel verborgen betonrot. Gelukkig mochten ze de volgende dag al heel vroeg uit de veren om te helpen met de lammetjes : dat zet het boerenleven (zelfs dat op een zorgboerderij) weer in perspectief.

Wat ik onthouden heb van boer Bastiaan dat ie hele grote theeglazen heeft, een soort coopertest afnam bij zijn dames en er nog helemaal niet over na had gedacht hoe dat dan moest in financieel opzicht als de uitverkoren dame direct bij hem op de boerderij kwam wonen. Alsof de dames genoegen zouden nemen met kost en inwoning. Potverdorie zelfs de mariniers wilden er niet naar toe, naar Zeeland.

Bij boer Geert zag het er wel relaxt uit alhoewel Vera in de hoek van de bank met haar boek “hoe open ik mijn hart” meer leek op een python in een te strakke spijkerbroek met honger. Geert is behalve op zoek naar de wauwfactor ook gewoon recht door zee. Je vraagt de dames gewoon of ze het zien zitten op de boerderij en met hem. Niet dat ie ook maar iets opschoot met die vragen want ze zijn alle 3 enthousiast. Misschien moet Yvon na afloop toch even de kelder controleren want hij wil ze alle 3 houden.

Geert Jan is wel de drukste boer van allemaal. Hij nam 2 dames mee naar de stal, nummer 3 had het even te druk met allerlei telefoontjes. Paarden tellen, zoutblokje, beetje voeren en voor je het weet is het weer bedtijd en wordt je ingestopt door een mollig konijn met een prachtig staartje. Mooie afsluiting van dag 1 waarop ze ook allemaal al een bezem cadeau kregen. Het kan allemaal niet op bij boer Geert Jan. En toch besloot Betty ervandoor te gaan. Het was het net niet voor haar. Want het weet makkelijke maakte voor GJ want die houdt niet zo van mensen teleurstellen. De game is on nu ; wie van de dames gaat het worden ?

Over Annemiek schreef ik al eerder een stukje. Het is me een eigenheimer en ik vraag me nog steeds oprecht af waarom ze meedoet. De kaarten werden in elk geval al goed geschud alleen wachtte ze niet op de uitkomst maar ging ze naar bed en liet haar mannen beneden. S morgensvroeg kwam Erik helpen in de melkput en melde met zijn hoofd tussen de uiers dat ie niet van verliezen houdt maar dat hij voor Annemiek wel een uitzondering wil maken. De koffie van Steven kwam net te laat want de klus zat er al op. Daar sta je dan met melk en suiker en kopjes … Ik ben bang dat dat symbool staat voor het verdere verloop.

Volgende week een nieuwe aflevering ; ik kan niet wachten !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: