Blue tits !

Ik sta aan de rand van een meer. Het is koud en het water ziet eruit alsof het me op wil slokken. Ik vraag me af waarom me dit ook alweer een goed idee leek … Het is vroeg en de zon piept net boven de horizon. Ik wandel het water in terwijl mijn lichaam gilt ; ga terug ! Ik loop door, duizend doden stervend. Ik stop zodra ik tot aan mijn schouders in het water sta en voel een energieboost die zijn weerga niet kent ….

En toen werd ik wakker. Ik ben een watje. Ik ben heel goed in me dingen voornemen maar de uitvoering …… Mwah. Vorig jaar had ik me voorgenomen om elke morgen te gaan zwemmen. Het is er niet van gekomen. Geloof wel dat ik een goed excuus had toen maar dat terzijde. Dit jaar heb ik dat plan weer. Ik heb een beroerde conditie en zit niet lekker in mijn vel. En daar kan maar 1 persoon iets aan doen en dat ben ik. Het zal sommigen van jullie niet vreemd in de oren klinken denk ik.

Je wilt zoveel en doet geen r**t. Nu heb ik voor mensen in de buurt wel een tip als je daar een stuk begeleiding in wilt ! Tiny Slomp is een gepassioneerde coach die via allerlei technieken je op het goede pad wil zetten. En nee ze heeft niet alleen kennis uit boekjes maar kan putten uit levenservaring. Ze kent “ons” gevoel. Klik hier als je meer wilt weten !

In Denemarken is dippen in zee 365 dagen per jaar echt een hippe traditie. Ze zwemmen daar naakt en na de dip drinken ze thee of koffie en eten koekjes. Alleen daarvoor zou je toch al …. All over the world is er een organisatie die het buiten zwemmen heeft omarmd. Ze heten de blue tits (ja daar slaat de titel op lieve mensen !) en ze hebben ook hier in Nederland een afdeling. Maar in Scheveningen dus helaas niet iets waar ik me bij aan zou kunnen sluiten.

Ik ga het op eigen kracht proberen en hou al de sites van de zwembaden in de buurt in de gaten. Want zodra de voorverkoop begint ga ik een abonnement regelen. Eerst 3 keer in de week s morgens om een uur of 7. Hopelijk ben ik tegen het eind van het seizoen winterhard en kan ik gaan dippen in open water. We gaan het zien. Herstel ; we gaan het niet zien ; we gaan het gewoon doen !

Zeg het maar !