Boerenverstand

Elke keer als je denkt dat we het wel hebben gehad met die klotenkabinet toveren ze weer een lelijk konijn uit de hoed en ben ik weer verbijsterd. Kwam vorige week al het bericht naar buiten dat er boeren onteigend zullen worden zodat er huizen gebouwd kunnen worden ….

DEN HAAG – Naast het gedwongen uitkopen van boeren moeten de vergunningen van veehouders die nabij natuurgebieden voor veel stikstofneerslag zorgen worden afgepakt. Dat staat in een uitgelekt advies van landsadvocaat Pels Rijcken. Boerenorganisatie LTO Nederland is ziedend en wil dat het plan de prullenbak in gaat.

Eerdere plannen van het demissionaire kabinet om boeren als gevolg van de stikstofcrisis vrijwillig uit te kopen, gaan volgens landsadvocaat mr. Hans Besselink niet ver genoeg. De juridisch adviseur van de overheid stelt dat het ’onontkoombaar is’ om ’ook al direct in te zetten op niet-vrijwillige beëindiging’ van boerenbedrijven nabij kwetsbare natuurgebieden.

Nu heeft de landsadvocaat uitgezocht dat het veel handiger en sneller is om de vergunningen in te trekken. Een boer heeft bijna voor alles namelijk zo’n ding nodig (lang leve de leges !) maar als het zo uitkomt kan je ze blijkbaar ook gewoon intrekken. Hoe handig !

Je zet boeren met de rug tegen de muur in alle opzichten. Boerengezinnen gaan kapot. Mensenlevens worden verwoest. We hadden kunnen weten dat onze regering daar geen problemen mee heeft als je naar de afhandeling van de toeslagenaffaire kijkt. Terwijl boeren maatregel op maatregel moeten opvolgen om maar een vergunning überhaupt te krijgen heeft die knuppel van een landsadvocaat even deze bom laten vallen.

Terwijl ik toch ook deze publicatie is.

Het is voor niemand een verrassing dat ik voor de boeren ben. Opgegroeid tussen de weilanden, de koeien. Ik hou van dat leven. Nee jongens laten we lekker een project als de Oostvaardersplassen in stand houden met uitgemergeld vee. Ik hoop dat dit idiote plan nooit ten uitvoer zal worden gebracht maar vrees het ergste. Het voelt steeds meer dat de argrarier moet verdwijnen kosten wat het kost.

Boerenverstand telt niet meer mee. We gaan voor woonwijken en nog meer mensen die in ons prachtige lang willen wonen en jagen daarmee een groot aantal boeren weg. Het zij naar het buitenland, de financiële ellende of letterlijk de dood in.

Zeg het maar !