Booster

Ik ben al een poosje aan de beurt om de booster te mogen halen. Ik schuif het maar een beetje voor me uit. Van de eerste weinig last, van de 2e meer maar ook niet dramatisch. Dus dat is niet de reden om niet te gaan.

Mijn omslagpunt kwam een beetje toen men begon over nog 2 rondes in 2022 en dan nog 1 in 2023. Toen dacht ik : what the f*ck ? Ja ik heb die QR code, ja ik ben dubbel gevaccineerd. Dan zou het zo’n beetje klaar zijn toch ?

Nog eentje, daar kan ik mee leven. Maar nog 3 ? En dan dat idioot zwalkende beleid. En een lange termijn visie waarin we ervan uit moeten gaan dat we moeten leren leven met lockdowns en zo. Dat ondernemers dat in moeten gaan dekken als bedrijfsrisico.

Nou vertel dat even aan de kapper op de hoek. Twee keer voor de kerst dicht moeten gaan en dat als bedrijfsrisico moeten zien. Mijn vertrouwen in de politiek is echt weg. Belangrijke stukken die niet naar de 2e kamer worden gestuurd, gegoochel met cijfers om 2G erdoor te krijgen.

In het begin waren we een eenheid in dit land. Nu zijn we voor mijn gevoel pionnen in een schaakspel waarvan de spelers compleet de weg kwijt zijn omdat ze allemaal met verschillende spelregels spelen.

De keuzevrijheid die we zgn hebben wordt inmiddels ook een beetje een papieren tijger. Man is bijvoorbeeld chauffeur en komt veel in Duitsland. Hij is nergens tegen of voor gevaccineerd. En wat hem betreft bleef dat zo.

Maar in het buurland is 2G al ingevoerd. Dus wat moet je dan ? Principiële bezwaren zijn belangrijk maar die worden in dit geval onbetaalbaar. Niet vaccineren is geen werk. Dat is de wereld waarin we leven. En die 2G komt hier ook wel. Dat je niet meer maar Blokker kan zonder QR code.

Ik doe nog 1 keer mee : ik ga die booster halen. Dat kan in Drachten zonder afspraak dus vandaag ga ik daar maar eens kijken. Maar dan is het klaar. Of niet …

Zeg het maar !