Brief aan de hemel

Hee jij daar ! Ik denk ik stuur even een teken van leven. De afgelopen week liep ik een beetje in de mist. Ik deed maar wat …. En misschien zit ik er nu nog wel in. Ik weet het eigenlijk niet …

Gisteravond ging ik vroeg naar bed. De 3 musketiers deden allemaal hun eigen ding en ik zat beneden wat mijn tijd te verdoen. Ik zat mezelf in de weg en dacht “ik kan er net zo goed bij gaan liggen”. Dus dat deed ik.

Alleen ging dit weekend de klok weer een uur terug en was ik gewoon om half 5 wakker. Zucht … De eerste koffie al achter de knopen en nu een beetje surfen op het web. Een mens moet toch wat niet waar ?

Gisteren een uitnodiging via de app voor een herdenking in De Wiken voor alle mensen die dit jaar overleden zijn, dus ook voor jouw moeder. Wie had gedacht dat jij zo snel na haar aan de beurt zou zijn ? Nog geen 3 maanden…

Ik ga niet trouwens. Hier op de hoek is er 18 november lichtjes avond en daar ga ik een kaarsje voor je laten branden. Omdat ik dankbaar ben voor alle jaren die we samen waren. En omdat ik je mis. Meer dan ik zeggen kan.

Ik mis je in de weekenden, ik mis onze telefoontjes. Ik mis heuj aan het eind. Ik mis je “ het komt wel goed Henri”. Ik mis je in alles. We missen je. Maar we vinden ook de kracht om door te gaan.

Om te genieten van dingen ; om door te gaan met leven. Het voelt wel alsof alles de laatste maanden in een stroomversnelling is gekomen. Kijk alleen al naar onze kinderen.

Marjon druk aan de slag bij Koopman. Thijs al een paar weken in je internationale voetsporen en Bram die komende week ook echt achter het stuur mag. Alle 3 in het transport.

In alle 3 zie ik wat van jou. De manier van doen, een blik. Ze zijn een echte mix van jou en mij. Wat zou je trots zijn geweest ! En bezorgd 🙂 Maar ze komen er wel, die 3 kanjers. En ik ook.

De mist zal optrekken en minder vaak ons pad in nevelen hullen. Er zijn mensen die er zijn als we ze nodig hebben en dat helpt. En we hebben elkaar. Onbetaalbaar waardevol.

Ik hou van je.

❤️ Jan ❤️

Oh voor ik het vergeet : dit jaar een echte kerstboom ! Een kleintje hoor …

Zeg het maar !