Brrrrrr

Ik schreef al 345 keer dat ik graag zou starten met winterbathing. Das gewoon het jaar rond dippen of zwemmen in buiten water. En laat nou dat net het probleem zijn. Plannen zat in mijn hoofd maar de uitvoering hè? Waarom ik dat wil ? Ja geen idee eigenlijk. Het schijnt goed te zijn voor de verbranding van bruin vet hoorde ik. Tiny Slomp schreef er al eens een mooie blog over. En het lijkt me gewoon een prestatie als je dit doet.

Beetje streling van mijn eigen ego. En een test in grenzen verleggen, meer kunnen dan je denkt. Zoiets. Nu is het inmiddels oktober en om nu een meer in te plonzen zonder training ; ik weet het niet hoor. Ik wil van alles bereiken maar eindigen op de bodem van een recreatieplas omdat ik bezweken ben door te weinig training is geen doel.

Dus moest ik wat anders verzinnen. En dat deed ik. Ik eindig tegenwoordig mijn douchebeurt met koud water ! Nu gebiedt de eerlijkheid me wel om te zeggen dat het altijd even slikken is als mijn hand naar de knop gaat om het warme water uit te zetten. En ik zet me al schrap bij voorbaat. Maar het gevoel als je na een paar minuten de koude kraan dicht draait is heerlijk. Alles tintelt en ik ben echt he-le-maal wakker.

Als ik dit nu eens vol ga houden tot maart ! Dan duik ik dat meer in. Denk ik.

Zeg het maar !