Buiten de deur

Manmanman wat een weekend ! Rellen, vernielingen, schoten. Dit heeft natuurlijk niks te maken met demonstreren. Dit zijn relschoppers die alleen maar uit zijn op vernielen en ellende schoppen. Want een fietsenrek door het raam van een sportwinkel zoals in Groningen is puur vandalisme.

Niet mijn wereld en ik denk ook niet die van jullie. En niet die van onze kinderen. Ik lees berichten over undercover agenten, verkleed als relschopper, die niet te benauwd zijn om even flink los te gaan. De zegen van social media. Ik kan me voorstellen dat de politietop besloten heeft vuur met vuur te bestrijden.

Ik vraag me echt af bij hoeveel van die idioten vanmorgen om 6 uur de wekker gaat zodat ze op tijd bij hun werkgever zijn. Ik denk niet bij veel. Jullie wel ? Waar ze dan in godsnaam die rotzooi van betalen die hun blik dusdanig vertroebelt dat ze op zondagavond het normaal vinden om een slagveld aan te richten in verschillende steden … Het is mij een raadsel.

Wat mij trouwens bijzonder verbaast is dat we onze minister president nog niet gehoord hebben. Waar zit die man ? Niet dat ik denk dat een stichtelijk praatje van Mark de boel tot bedaren brengt maar toch. Als leider van het demissionaire zooitje zou je mogen verwachten dat ie tenminste laat zien dat hij aandacht heeft voor deze verschrikkelijke toestanden.

Die zal vandaag wel komen schat ik zo in. En dat is het hele probleem. Te laat. Te druk met andere landen zoals Polen de maat te nemen en een nieuw kabinet in elkaar te flansen. Want dat ze alles inzetten op een vervolg van het beleid van de afgelopen jaren is wel duidelijk.

Gelukkig is het hier gewoon maandag. Er gaan er 3 werken en de oudste gaat ook gewoon haar ding doen op dat mooie wadden eiland. En ik ? Ik deal met de huishoudhel in Casa Chaos en daarna ga ik fröbelen. Omdat je in alle gekte buiten de deur je eigen rust binnen moet creëren.

Zeg het maar !