Busje slopen

Vroeger was er een liedje wat we zongen als we in de bus ergens naar toe gingen. Ik herinner met de tekst niet helemaal maar de regel “hee buschauffeur we gaan je busje slopen” kwam erin voor.

Niet dat we dat echt van plan waren maar het klonk wel stoer. Dat we vervolgens met het schaamrood op de kaken het lege zakje in het vuilnisbakje gooide omdat de chauffeur door de bus bulderde dat ie ons wist te vinden als het een teringbende was na afloop van onze trip maakt het liedje niet minder leuk.

In Groningen zijn sommige Vindicat leden blijkbaar een beetje blijven hangen in dat stadium. Na een feestje aan het Zilvermeer sloopten ze wat stadsbussen. Joh. Teveel volk wat met de bus meewilde volgens de voorzitster van de club. Het regende namelijk. En dan wil je als student natuurlijk niet wachten totdat de buschauffeur ruimte heeft.

Stel je voor. Dus tik je de ramen van de bus in, beschimp en bedreig je de bestuurder die waarschijnlijk ook liever thuis op de bank had gezeten bij man of vrouw en onder het genot van het één en ander mopperen over het aanbod op tv die avond.

Wat is dat toch met die Vindicat ballen m/v ? De schandalen van die club zijn talrijk. Ook bij andere studentenclubs gebeurt weleens wat maar Vindicat is wat dat betreft wel koploper. Onvoorstelbaar waar die lui mee wegkomen. Ik snap dat niet. Maar goed ik heb ook niet het IQ om te studeren.

Blijkbaar voelen ze zich bijzonder verheven boven de rest en kunnen ze zich het gezicht van de chauffeur niet eens herinneren. Nou geef mij dan maar het volk wat naar het mega piraten festival ging op dezelfde avond.

Bier uit de taptas, modderige schoenen, schorre stemmen van het zingen/brullen. En de bijbehorende kater een dag later waar alleen ze zelf last van hebben en niet de maatschappij ook nog eens opzadelen met onnodige kosten.

Het zal er wel weer op uitdraaien dat ze een berisping krijgen en een aantal leden hun biezen moet pakken. Je zou ze voor de bus gooien ware het niet dat je dat de buschauffeur niet aan wilt doen.

Zeg het maar !