Certificaat

Op 2 oktober 2023 begonnen we aan ons eerste deel van het (school)traject. We ploeterden ons door lessen en maakten onze opdrachten. Het woord portfolio zorgde bij sommigen voor slapeloze nachten. Laptops maakten overuren en de onofficiële schoolapp liep over.

De examendatum kwam en we haalden bijna allemaal de eindstreep. We waren opgelucht dat het was gelukt want dit certificaat hadden we nodig om door te stromen naar de opleiding verzorgende IG. Na het examen werd sommigen van ons verteld dat er in januari nog een uitreikmoment zou komen.

Inmiddels zijn we nu voor de 2e keer naar school geweest en het wordt inmiddels een soap. Vorige week zouden ze uitgereikt worden in het bijzijn van iemand van de organisatie. Maar de certificaten waren er niet. Iemand was iets vergeten te melden of door te geven dus kon het niet doorgaan.

Deze week stond het weer op de planning en wederom is het verzet. Want …. de certificaten zijn er nog steeds niet. Ze hopen dat het volgende week gaat lukken. Met nadruk op hopen … Het is ook de bedoeling om ze gewoon even uit te delen alsof het een proefwerk is. Niks niet feestelijks.

En eigenlijk baal ik daar best een beetje van. Het hoeft echt geen galagebeuren te zijn met familie en zo maar even een echt moment waarin je je diploma ondertekent, je een bosje tulpen in je handen gedrukt krijgt met als afsluiting een kop koffie met wat lekkers is toch niet teveel gevraagd ?

Ik wil zelf de cake wel bakken …. Want we zijn gewoon 18 kanjers waarmee de organisatie heel blij mag zijn om die binnen hun gelederen te hebben. Punt.

Zeg het maar !