Clarkson telt schaapjes

Op Amazon Prime is een poos geleden Clarksons Farm verschenen. Het boegbeeld van de Grand Tour en Top Gear (in de goede oude tijd) heeft een boerderij gekocht en besloten zelf te gaan boeren.

Niet dat hij enig idee heeft hoe dat moet maar gelukkig zijn daar Cheerful Charlie, de on(na)volgbare Gerard en natuurlijk Kaleb om hem te steunen. Charlie is van de centen, Gerard is de klusjesman en Kaleb is ….

Ja wat is Kaleb eigenlijk ? Zijn redding denk ik. Amper 21 jaar oud, opgegroeid op het platteland en een geboren boer. En aannemer alhoewel ik niet denk dat ie daar veel tijd voor heeft nu Clarkson zich laat omscholen.

Het is lachen. Heel veel schaterlachen. Maar de serie legt ook heel duidelijk bloot met welke regelgeving boeren te maken krijgen. De absurde wetgeving die soms logische oplossingen in de weg staat.

Het programma laat zien hoe hard er gewerkt moet worden om producten te telen en hoe afhankelijk men is van het weer. Ik keek alle afleveringen in 2 dagen en ik hoop dat Amazon besluit er nog een 2e seizoen aan vast te plakken.

Het is een geweldige serie en ik veheug me nu al op het eventueel vervolg.

Te vinden op Amazon Prime (voor 2.99 per maand heb je al toegang en de eerste maand is gratis)

Zeg het maar !