Blog

Corpsballen

In een tijd waarin schoolreizen worden afgeblazen, ziekenhuizen opnamestops afkondigen en desinfecterende zeep overal is uitverkocht gaan 900 studenten van Vindicat gezellig samen skiën in Noord Italië. Het gebied wat inmiddels te maken heeft met een groot aantal corona besmettingen.

De mensen waarvan je stiekem verwacht dat ze toch iets verder kunnen nadenken dan tot 12 uur s middags gaan bewust naar een plek waar toch wel het één en ander aan de hand is. En als ze straks terugkomen gaan ze gewoon weer gezellig naar college aan de RUG.

En naar de kroeg. Waarschijnlijk beginnen ze daar mee. Niet alle 900 natuurlijk maar een groot gedeelte. En ik heb niet de illusie dat ze eerst een paar weken vrijwillig in quarantaine gaan om elke besmetting uit te sluiten.

Ik snap dat niet zo goed. Ben je dan een egoïst ? Is het stoer om later te kunnen vertellen dat je de kans om het Coronavirus op te lopen hebt getrotseerd ? Is er dan niemand bij die beruchte studentenvereniging die zegt ; ho even ! We gaan niet. Punt.

Dat ze zichzelf onoverwinnelijk voelen en onkwetsbaar is hun probleem. Dat ze daarmee doelbewust misschien een groot aantal andere mensen straks gevaar laten lopen is bezopen en totaal onverantwoord.

Ik ben benieuwd hoe zich dit allemaal gaat ontwikkelen de komende dagen maar ik ga toch maar even kijken of ik ergens nog een flesje desinfecterende gel kan vinden voor dochter. Zij studeert namelijk ook aan de RUG.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: