Blog

Crisis !

Naast alle ellende die we als maatschappij en gezin al moeten verstouwen komt er dagelijks nog een persoonlijke frustratie bij ; koken !

Wat eten we vandaag is bijna de eerste standaard vraag na de gemompelde goedemorgen hier. Als ik nou echt eens uit de startblokken kwam met dat verrekte meal planning, dan had ik ook direct een antwoord. Maar helaas … En maak het iedereen maar eens naar de zin !

Macaroni kan hier al leiden tot oeverloze discussies. De één wil het wit met alleen boterhamworst, nr 2 wil het rood met alleen gehakt, nr 3 wil het rood met worst en groente. We houden dus nu een lijstje aan wanneer welke versie aan de beurt is.

En laten we eerlijk zijn ; boodschappen doen is niet leuker geworden. Dan heb ik het niet alleen over de maatregelen betreffende corona maar ook het afrekenen is wel even een slikmomentje. De prijzen rijzen de pan uit. Het vergt wel wat puzzelen om een beetje fatsoenlijke maaltijd op tafel te zetten voor een paar euro.

Mijn creatieve vermogen is op kookgebied beperkt. Gelukkig hebben we mensen die het leuk vinden om recepten online te delen. En nog leuker; kookboeken schrijven ! En volgens mij is Crisiskoken een aanwinst voor elke boekenkast !

Betaalbare recepten met een soms een twist. Gekookt met groenten van het seizoen. En van elk verkocht boekje gaat er 2,50 naar de voedselbank! Inmiddels hebben ze al 15.000 euro kunnen overmaken !

Ik denk dat ik 1 juli dat boekje ga bestellen. Mochten jullie nu veel meer willen weten ; K͟L͟I͟K͟ dan hier ! Je vindt daar niet alleen info over het boekje maar ook veel recepten.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: