Cursus do it yourself afl 23

Het begint op te schieten. Bijna alle materialen in huis om de kamer en keuken te voorzien van een nieuw verfje. De hulptroepen staan klaar en we moeten alleen nog bepalen welk kleur waar komt. Ook hiervoor een hulplijn ingeschakeld want met mijn kijk op kleuren ….

Plots bedenk ik me dat bij de eetkamertafel en het stukje muur van kamer naar keuken eigenlijk lambrisering moet. Onze lobbes laat zich namelijk tegen de muur vallen en zakt langzaam onderuit. Nu weet ik niet hoe het met jullie viervoeters zit maar die van ons heeft blijkbaar nogal vettig haar.

En dat is te zien op het behang. Lambrisering lijkt me in dat geval ideaal want je kan het afsoppen en indien nodig even met een kwast de boel opnieuw in de verf zetten. Toch ? Dus ik op zoek op het www !

Het schijnt met kit te kunnen (gewoon het spul vastplakken op de muur) maar ook met latjes en spijkers. Je hebt een afdekrand nodig en een plint. Tot zover denk ik ; dit kan ik ! Maar dan …. De boel moet wel waterpas ! Nou mijn zwager heeft het nog over mijn meettalent en ik heb het idee dat dingen waterpas plakken in dezelfde range vallen.

Maar in het kader van ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan …. Morgen op naar de bouwmarkt ! Jeuh ! (zoals Jan pleegde te zeggen : scheve dingen plassen ook waarvan hij het levende bewijs was)

Zeg het maar !