Blog

D-day vandaag #trotsoponzeboeren

Vandaag vind je hier updates van de dag zoals ik hem beleef.

6.30 uur ;

Koffie ; nieuws checken. Vanuit alle hoeken van het land zijn tractoren op weg naar Den Haag. Niet alleen boeren maar ook burgers die het zat zijn laten vandaag hun stem horen in het bolwerk van de politiek. Ik hang onze vlag ondersteboven uit als steunbetuiging. Politie heeft de eerste boeren tegengehouden die naar het binnenhof willen. De ANWB meldt dat het uit de hand gaat lopen. Rondom Utrecht loopt het vast. Er staat inmiddels meer dan 300 km file.

7.30 uur ;

Rijkswaterstaat raadt mensen aan thuis te blijven in de regio Utrecht. De stoet tractoren zorgen voor een verkeersinfarct. Boer Heemstra uit Noordhorn denkt om half 9 in Den Haag te zijn. ‘Er zijn veel meer dan vorige keer. Gigantisch !”. De eerste vrachtauto’s van defensie staan klaar om de boeren tegen te houden. Ze staan onder andere bij het ministerie van Financiën dwars op de weg.

8.30 uur :

De politie in Den Haag meldt dat de afzettingen flexibel zijn en alleen worden ingezet als de situatie daar om vraagt. Hahahaha … Dat het leger ingezet wordt tegen eigen bevolking geeft wel aan hoe men op het Binnenhof over de bevolking denkt. Schandalig ! Bij het RIVM worden 2600 trekkers verwacht. Een aantal boeren heeft besloten daar niet te stoppen en door te rijden naar Den Haag. Er stond 450 km file.

Zeg het maar !