Blog

De 10 van Yvon

Gisteren de kick-off van een nieuw seizoen Boer zoekt vrouw. Het was eerst even doorbijten met reclamespotjes van Dela en iets over spierziektes maar daarna zaten we direct helemaal in de BZv flow.

We begonnen mer Ronald (waarvan ik denk dat het de broer van Edwin Evers is of ben ik nu gek ?) Hij runt met zijn broer de boerderij met 200 koeien en sinds kort woont hij in de boerderij van zijn ouders die vertrokken zijn naar het dorp. De bank die in zijn huis staat vindt ie spuuglelijk (zijn ouders blijkbaar ook want die wilden hem niet meenemen naar hun nieuwe huis) en hij houdt niet van wilde toestanden met koeien en ook niet met mensen. Ik denk dat Ronald wel doorgaat … En anders kan ie altijd nog een ochtendshow gaan presenteren.

Daarna volgde de enige vrouw dit jaar ; Annemiek uit Drenthe. Vijfentwintig jaar oud en nu al in een maatschap met haar vader nadat de vorige compagnon de benen nam. Dat heeft vast niks te maken met de boerinnenkalender waaraan Annemiek meegewerkt heeft of zou ze hem achterna gezeten hebben met de metershoge koeienpumps ? Ze zoekt een man die bij haar op de boerderij wil komen wonen maar hij mag er niet werken. Dat moet ie maar ergens anders gaan doen.

Na Annemiek verscheen Johan. Hij is een jaar geleden verhuisd naar een nieuwe boerderij om zijn droom waar te maken en zijn veestapel te verdubbelen van 50 naar 100 koeien. Hij heeft tot zijn 50ste gewacht of er ook een aspirant boerin samen met hem de stap wilde maken maar nog steeds heeft ie de ware liefde niet gevonden. Johan zette Yvon soep uit blik voor met patat en frikandellen om toch maar aan te tonen dat ie best zichzelf kan redden.

Van Johan gingen we naar Willem die ergens in Utrecht samen met zijn moeder op Ot en Sien wijze een kleine boerderij runnen. Met een stokoude weidemelkkar (waar helaas geen nieuwe technische snufjes meer voor bedacht worden aldus de jonge boer). Als je Willem wilt krijg je zijn moeder erbij cadeau als ze tenminste niet binnenkort uit de melkkar pleurt als Willem na het melken naar huis scheurt door de wei. Hij is gelovig en politiek actief en denkt dat het niet lukt met de liefde omdat hij te netjes is. Briefschrijvers hoeven dus niet te verwachten dat Willem ze gepassioneerd de kleren van het lijf rukt na een aantal dates. Ik hoop dat op dit potje ook een dekseltje past ….

En terwijl we nog bij zaten komen van Willem verscheen Geert. Geert is 51 en 6 jaar gescheiden. Hij runt een akkerbouwbedrijf, heeft 30 koeien en werkt ook nog 20 uur per week in een champignonkwekerij. Geert heeft volwassen kinderen en een zwembad bij zijn huis. Want hij woont niet op de boerderij. Ik had jullie graag verteld hoe dat zo komt maar op dat moment waren we Willem nog aan het nabespreken dus dat heb ik even gemist. Hij vindt dat ie best wel charmeren kan (zou dat zelfoverschatting zijn gezien zijn deelname aan het programma ?) en hij zoekt een vrouw met de WOW factor. Dat ie dus WOW zegt als je ziet voor de dames die erover nadenken om te schrijven op deze boer. WOW !

Pak even een bakje koffie nu ; we zijn op de helft nu … (update ; deze blog had al uren online kunnen staan ware het niet dat de helft van mijn tekst in cyberspace verdween verdorie)

Goed boer 6 is Bastiaan. Deze goedlachse boer uit Zeeland doet aan time mangagement denk ik want hij heeft zelfs tijd om zijn hond Luna te leren zwemmen. Ja echt ! Hij is afgestudeerd ingenieur en heeft de boerderij van zijn grootouders overgenomen. In dienstverband werken werd hem niet met deze eigenwijze eigenheimer. Hij zoekt een spontane vrouw (maar dat doen ze volgens mij allemaal)

Door naar nummer 7 : Geert Jan onder de rook van Amsterdam waar hij een kinderdagverblijf voor paarden runt zoals ie zelf zegt. In het weekend gaat ie op pad met een mobiele patatkraam waar ie zich helemaal uitleeft en alles tegen de klanten zegt. Dat krijg je als je de rest van de week alleen met paarden te maken hebt. Nog steeds heeft ie niet DE vrouw gevonden nadat zijn 17 jarige relatie op de klippen liep. Tot dusver lopen zijn pogingen om dames te versieren in het weekend met de slagzin “met jou zou ik wel een beschuitje willen eten” alleen de reactie op dat ze dan eerst even aan hun man moeten vragen. Hij heeft zijn huis al verbouwd dus het nestje is klaar !

Van Geert Jan naar Frans. Frans woont in de buurt van Bantega en is na 13 jaar uit de kast gekomen. Na een hele zware periode geniet ie weer met volle teugen van het leven alleen werkt zijn gayradar niet. Vandaar dat hij meedoet aan Boer zoekt vrouw. Hij zoekt een leuke vent om zijn leven mee op te bouwen. En man wat gun ik hem dat ! Oprecht ! Samen varen met het bootje en lekker plonzen in één of andere vaart. Schrijven mannen !

Yvon scheurde van het noorden van Fryslan naar het zuiden om daar kennis te maken met John. John heeft 135 koeien, een 3 daagse baan bij een accountantskantoor en een tuintic. Niks te nadele van deze boer maar hij lijkt me wel enigszins een met nagelknipper-het-gazon-bijwerken type. Koken hoeft ie dan weer niet want een cateringservice komt hem elke dag de warme prak brengen. Ik denk dat hij daar wel een goede kosten-baten analyse op heeft losgelaten.

De tank van Yvon was leeg toen ze arriveerde bij Jan in de Beemster. Jan runt daar een zorgboerderij die zijn ouders ooit gestart zijn. Hij heeft eerst een argrarische- en pedagogische opleiding afgerond voordat hij zich volledig op zijn boerderij heeft gericht. Jan heeft 4 jonge kinderen die om de week en elke week een dag bij hem zijn. Hij zoekt een vrouw die wel tegengas wil geven maar wel goed moet kunnen praten.

Nu is het wachten op de aflevering dat Yvon met de brieven langs gaat. Ik kan niet wachten !!!

2 Comments

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: