Blog

De boer als melkkoe

Een kapotte deur van het provinciehuis : 13000 euro. Kosteloze reparatie wordt aangeboden van verschillende kanten. Gras op het Martinikerkhof heeft te lijden gehad onder de brede banden van de landbouwvoertuigen. Boeren bieden aan om het te herstellen. Ze staan zelfs klaar met graszaad.

In Den Haag zijn zijn er klachten over de staat van het Malieveld na het massale protest afgelopen woensdag. Boeren bieden aan om de boel te herstellen. En dat kunnen ze. Ze weten hoe je van een modderige vlakte weer een mooi grasveld maakt.

In Groningen wordt alles afgewimpeld. Kan niet, mag niet. Ramen lappen en de hal vegen kosten plots een kapitaal. Betalen zullen ze die asociale boeren. Terwijl mensen in de provincie afgescheept worden met een habbekrats na aardbevingsschade, claimt het provinciebestuur de hoofdprijs.

Er wordt zelfs aangifte gedaan van vernieling door de provincie. Hoeveel (room) boter heb je dan op je hoofd? De keurige stropdas zit zo strak dat de hand niet meer in eigen boezem kan en het klimaatvriendelijke bord voor de kop is beeldvullend.

En deze mensen mogen straks besluiten of boeren door mogen gaan of moeten stoppen. En reken maar niet dat de boeren rijkelijk gecompenseerd zullen worden. In Groningen zijn ze heel goed in mensen af te schepen met een appel zonder ei.

De boer eerst als melkkoe om idioot hoge rekeningen te voldoen om ze over een poos moedwillig naar de slachtbank te leiden als minder dan 1 ster leven vlees.

“Nederland oh Nederland je bent een kampioen. De armen worden armer en de rijken krijgen de poen. “

Maar reken erop heren en dames bestuurders: het wordt een hete herfst. You ain’t seen nothing yet. De strijd is nog niet gestreden. Genoeg is genoeg !

.

2 Comments

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: