De boer is troef

Tenminste dat zou ie moeten zijn. maar het lijkt er steeds meer op dat onze agrariërs geofferd worden om veel huizen te kunnen bouwen. Onder andere in dit artikel is te lezen dat er vergevorderde zijn op boeren uit te kopen en als ze dat niet willen te onteigenen. U leest het goed …. Met name de landbouw is aan de beurt.

Het ministerie van Financiën en het ministerie van Landbouw hebben rigoureuze plannen voor de aanpak van stikstofuitstoot. Ze willen honderden boeren gaan uitkopen en als het nodig is onteigenen. Daarmee moet de stikstofuitstoot in Nederland snel worden teruggebracht.

Dat schrijft NRC. Aan die plannen hangt wel een prijskaartje: de kosten kunnen oplopen tot 17 miljard euro. Het lijkt erop dat in de nieuwe plannen dwang niet meer wordt geschuwd.

Ik heb geen woorden genoeg om mijn boosheid te uiten. En dan ben ik niet eens een boerin. Hoezo kan en mag dit besloten worden door een kabinet wat alleen lopende zaken af mag handelen ? Blijkbaar is de democratie in dit land slechts een papieren tijger. Het is om te huilen.