De boer ploegt voort totdat ..

Gisteren werden de stikstofplannen van het kabinet bekend gemaakt en die sloegen in als een bom bij onze boeren. Het komt erop neer dat heel agrariërs straks gedwongen moeten stoppen.

Want we moeten bouwen. Er is een groot woning tekort en dat moet toch op de één of andere manier worden opgelost. Dus kwamen ze met een plan. De boeren weg.

Wat heb je ook aan dat volk zullen ze gedacht hebben. Ons voedsel kan ook gewoon uit bijvoorbeeld Oekraïne komen. En er zijn al plannen van een zuivelgigant om een soort kunstmatige koefabriek te maken.

Ja serieus. Dan bouwen ze een fabriek die het proces van melk maken gewoon gaat doen. Een soort robotkoe in een gigantische hal en dan hebben we dus melk. Zeggen ze … Ongetwijfeld met een mega subsidie uit één of ander potje wat gevuld wordt met ons belastinggeld. Kan mooi met de extra accijns die nu binnenkomen door de hoge brandstofprijzen.

Die plannen vielen dus niet in goede aarde bij de mensen die hierdoor geraakt worden en een aantal trok op naar het huis van minister van der Wal om haar een zelfgemaakte ontslagbrief aan te bieden. Een minister die zo weinig heeft met haar departement dat ze op de meest simpele vragen geen antwoord kan geven en echt complete onzin verkoopt om maar recht te praten wat zo verschrikkelijk krom is.

Nou toen waren de rapen gaar. Heel politiek Den Haag op de achterste poten want dat was not done. Een minister thuis bezoeken. Schande ! Kaag prees de kalmte van de minister maar vond het schandalig wat de boeren daar deden en Caroline vd Plas sprak woorden van gelijke strekking.

Maar best politiek Den Haag … Het bestaan van de boeren wordt gewoon bedreigd. Huis en haard lopen grote kans straks verplicht te moeten worden verkocht voor een bedrag waar ze weinig inspraak in zullen hebben.

Man daar is een paar tractoren op de stoep peanuts bij ! Bedrijven die al generaties in bezit zijn van families. Hard werken en steeds maar weer voldoen aan weer nieuwe regels om toch te kunnen blijven boeren. Hypotheken om u tegen te zeggen en dan besluit een stelletje nitwits in Den Haag om ze van de kaart te vegen.

Wedden dat op die prachtige landerijen aan de rand van een natuurgebied prachtige villa’s gepland staan voor de mensen met een bovengemiddeld inkomen ? En dan komt er in de gewone wijken ruimte voor mensen die hier niet geboren zijn.

Met je stikstofprobleem ! Het probleem is dat jullie de boeren laten stikken !

Zeg het maar !