De boom

Tijdens mijn wandeling zie ik steeds meer ramen die al verlicht zijn. De eerste fairybell staat alweer in een tuin. We sluipen richting de kerst.

Ik zit me te bedenken waar ik de boom dit jaar neer moet zetten. Het zal schuiven en reorganiseren vergen om dat voor elkaar te krijgen.

En net als elk jaar ben ik een beetje jaloers op mensen met huizen waar ze dat niet hoeven. Die gewoon altijd plek hebben voor dat ding. Die een prachtige tuin hebben om groots te verlichten. Met gemaaid gras.

Die hun boom optuigen en het er echt uit ziet als een plaatje. Je hebt mensen die kunnen decoreren en je hebt mensen die spullen in de boom hangen. Ik behoor tot de laatste categorie.

Ik heb er niet echt talent voor. En toch moet ie elk jaar opgezet worden. Omdat ik ervan hou. Van kerst. En als ik nu denk dat die boom mijn leven weerspiegelt, dat elke bal voor iets staat in ons leven …

Dat dat samengeraapte zooitje niet bij elkaar past maar wel bij elkaar hoort …. Niet geschikt voor een etalage van een woonwinkel maar wel helemaal goed voor Casa Chaos …

Dat dat schuiven om de boom in de kamer een plekje te geven staat voor wat we al jaren moeten doen. Schuiven met dingen om de boel in harmonie te houden … Dat we dat kunnen.

Nou dan moet het goed komen lijkt me. Toch ?

Zeg het maar !