De bouwmarkt en ik

We houden niet van elkaar. Terwijl manlief alle stellingen met gereedschap op zijn gemakje bestudeert en ik hoop dat hij de 5 euro bak overslaat (wat ie nooit doet) krijg ik er de kriebels van.

Deze week besloot ik, geheel tegen mijn principes in, de plaatselijke Karwei te bezoeken. Op de een of andere manier zijn we onze stop van de keukengootsteen kwijt. En aangezien de vaatwasser er de brui aan heeft gegeven en ik alleen een teiltje heb waar maar 3 kopjes inpassen ….

Ik vond mezelf bijzonder slim toen ik bedacht dat het misschien handig was om even de diameter op te meten. Dat ik dus eerst weer terug naar huis moest maakte niet uit. Volgens mijn meting was het 8,5 cm. Wat kon er fout gaan ?

Bij de bouwmarkt vond ik er 1 met het opschrift 8,3 cm. Joh …. kat in het bakkie ! Nou niet dus …. Het ding paste niet. Wat er nou precies fout was gegaan geen idee maar ik kon terug naar de hel. Inleveren, tegoedbon, naar het gangpad waar die dingen hangen.

Om op veilig te spelen nam ik 2 gewone gootsteen stoppen mee. Nou jullie raden het al : die passen ook niet ! Ik ga wel een nieuw teiltje halen wat groter is. De bouwmarkt en ik : dat wordt nooit wat !

Zeg het maar !