De jeugd van tegenwoordig

Ik hoorde iemand zeggen in de supermarkt dat de jeugd van tegenwoordig maar denkt dat ze alles krijgen. Vroeger … Ja vroeger werd er hard gewerkt. Maar tegenwoordig …

En dan kijk ik naar onze kinderen. Ze werken alle 3, melden zich zelden ziek. En nee ze doen soms niet het leukste werk. De oudste werkt al maanden alleen s avonds bijvoorbeeld.

Ze maken dikke weken en de middelste is gewoon de hele week van huis. Afgelopen weekend lag ie in bed, geveld door een virus waar hij die week daarvoor ook al last van had.

Maar no way dat ie zich af heeft gemeld bij de werkgever. Gewoon gaan. Je kunt je afvragen of dat verstandig was maar daar gaat het nu even niet over 🙂 De jongste maakt dagen van 12 uur. Staat op, gaat werken, komt thuis, eet en verdwijnt richting bed via de douche.

En die van ons zijn geen uitzonderingen. De jeugd van tegenwoordig heeft echt wel de juiste instelling als ik zo rond kijk hier. Vroeger had je ook mensen die liever lui dan moe waren en die heb je nu ook.

Maar om nu te verklaren dat de jeugd van tegenwoordig maar denkt dat ze alles krijgen zonder er moeite voor te hoeven doen …. Daar geloof ik nou weer helemaal niks van ! #trots

Zeg het maar !