Blog

De koning en de bank ….

Gisteren sprak onze koning het land toe en het commentaar was niet van de lucht. Stijve hark, robot, opvreter, “van onze belastingcenten”. Zittend aan de hoek van een bureau ging hij in op de toestand die nu de wereld regeert. Hij sprak langzaam en beheerst zoals het een koning kennelijk betaamt. Blijkbaar zijn er mensen die denken dat dit het enige is wat is wat ons koningsgezin doet. Die hebben even gemist dat onze koning en koningin beide persoonlijk ziekenhuizen hebben gebeld en mensen een hart onder de riem hebben gestoken. En ik denk echt dat ze vanuit hun paleis (waar ze nu eenmaal wonen) veel meer doen dan wij weten en denken. 

De banken reageerden deze week op de crisis. Bijzondere omstandigheden vragen om bijzondere maatregelen klonk het. Het MKB kon rekenen op steun. Welke gevolgen alles zou hebben was en is nog niet duidelijk maar steun kregen de winkeliers die nu zo zwaar getroffen werden. Het werd breed uitgemeten in de media. Hulde voor de geldschieters ! Maar achter de schermen worden verzoeken van kleine ondernemers met een seizoenswinkel om een betaling op te schorten keihard afgewezen door bepaalde banken. Gewoon betalen ! 

Ik heb over beide dingen een mening. Ik ben blij met ons koningshuis ! Want wat is het alternatief ? Presidenten ? Die dan ook tot aan hun dood betaald moeten worden ? Het lijkt mij helemaal niks. Natuurlijk had ik ook liever een toespraak gezien vanaf de keukentafel met een Maxima en de meiden. De woorden iets minder afgewogen dan nu maar ik snap dat dat niet kan. Voor je het weet ben je ernstig de sjaak omdat je iemand vergeten bent te noemen.

En de banken …… Die moeten zich helemaal kapot schamen. De troon waarop zij zichzelf plaatsen die mag van mij weg. Betalen voor geld op je rekening. kosten die gigantisch verhoogd worden (bijvoorbeeld geld storten op Raborekening van 1,50 naar 4 euro per 1 april), maandelijkse kosten en een dienstverlening die steeds beperkter wordt. Mooi weer spelen in de media maar achter de schermen een beleid voeren waar de honden geen brood van lusten. 

Bah !

 

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: