Blog

De kracht van een kwartier

Je kent het (hopelijk) vast wel. Er wacht een klus op je en je hikt er al tijden tegenaan. Zucht, steun, kreun. Met al gevolg dat het doorgeschoven wordt naar (over)morgen.

Ik ben van nature een complete chaoot. In mijn denken, spreken en doen. Regelmatig heb ik een gesprek met een gezinslid die me stomverbaasd aan kijkt over een mededeling die voor hen totaal niks te maken heeft met het oorspronkelijke gespreksonderwerp.

Mijn gedachten vliegen alle kanten op, ik leg in mijn hoofd verbanden die vergezocht zijn en maak dan een opmerking die voor mij logisch is maar voor de ander niet.

Gelukkig houden ze genoeg van me om ermee te kunnen leven en iedereen wil nog met me praten. Ook als ik een planning maak is het lastig om me daaraan te houden. Ik begin links en eindig rechts en heb het midden overgeslagen.

Probleem met plannen is ook dat je je doel te hoog stelt. Van 0 naar 100 in 2,5 seconde terwijl je het meest van je omgeving ziet bij 50 km per uur. Of zoiets.

Maar ik heb de kracht van een kwartier ontdekt ! Timer op 15 minuten en gaan. En het verbaast me elke keer weer hoeveel je kan doen in zo’n korte tijd. Klussen waarvan ik dacht dat het een eeuwigheid zou duren blijken in 2 x 15 minuten klaar te zijn.

En op echt offdays die er best vaak zijn in deze bizarre tijd werkt het ook om gewoon op het hele en halve uur een klusje te doen zoals de gang opruimen, de vuilniszak in de kliko te gooien of de planten water te geven.

Terwijl ik dit typ zit ik me af te vragen wat we moeten eten, dat ik nog hondenvoer moet halen en dat ik niet moet vergeten dat ik dus om moet rijden ivm een wegafsluiting. Dat ik best medelijden heb met de mensen aan die straat omdat de boel alweer open gegraven is na 2 keer voor de glasvezelkabel.

En waarom Glasdraad in godsnaam nu heeft besloten ons dorp als laatste aan te sluiten op dat mooie netwerk. Hoezo februari/maart 2021 ?

Tijd om de timer weer te zetten !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: