Blog

De magie van Daniëlle

Ik ben een mens die een hekel heeft aan de spiegel. Altijd al gehad en het werd er niet beter op toen ik in de pubertijd kwam. Een acne huid uit de diamantklasse was daar onder andere 1 van de redenen van.

Ik heb van alles geprobeerd. Vroeger had je DDD, Clearasil en Joost mag weten welke smeersels nog meer. Ik gebruikte medicijnen. Ik schuurde mijn gezicht met srubs die het vel van de neus haalde maar de plekken bleven.

Onze oude huisarts dr. Bolt uit Zuidhorn gaf me de garantie dat ik op mijn 40ste er wel af zou zijn. Het was echt een hele fijne dokter maar in dit geval zat ie er naast. Heel ver. Mensen die ze niet allemaal op een rijtje hebben noemen me “Het maanlandschap”.

De spiegel en ik zijn dus geen vrienden. Ik gebruik geen make up en dag- en nachtcreme staan niet op mijn nachtkastje. In mijn hele leven ben ik 2 keer naar de schoonheidsspecialiste geweest. Ik vind het meer dan lastig als mensen heel dicht bij mijn gezicht komen en in dat beroep kan het niet anders.

Toen Daniëlle van DG Beautysalon me een appje stuurde of ik zin had in een behandeling was dat wel even een dingetje. Alles in mijn lijf riep : Bedankt maar nee bedankt! Maar omdat ik Danielle heel hoog heb zitten en zij de enige is waarvoor ik 2 uur in een stoel wil liggen zodat ze kan oefenen met en op een oudere probleemhuid zei ik ja.

Beetje met lood in de schoenen liep ik naar binnen. En ik zou liegen als ik zei dat ik heerlijk lag en genoten heb van begin tot eind. Maar langzaam voelde ik dat ik me meer kon ontspannen. Op het eind voelde die stoel als een soort eilandje van rust. Ik hoorde de bijgeluiden van de straat en de aangrenzende kapsalon wel maar ook weer niet.

Daniëlle heeft echt de gave om me dat te kunnen laten doen. De sfeer is heerlijk relaxt en geen moment had ik het gevoel dat ik een project was. Ze heeft in haar salon allerlei high tech apparatuur waarvan ik even vergeten ben wat het allemaal doet maar dat is allemaal te vinden op haar Facebook pagina.

En toen ze voorstelde om er nog een paar oefenbehandelingen aan vast te plakken zei ik weer ja. Dus ging ik vorige week weer. En ik zie verschil. Mijn huid ziet er een stukje gezonder uit en er zijn al veel oneffenheden verdwenen. Ik heb nu plekken op mijn gezicht die gewoon roze zijn ! Puber 2 zei zelfs dat mijn huid begon te glanzen.

Ja ik ben echt kapot na 2 uur. Ik merk dat ik het onbewust toch spannend vind en ik heb hoofdpijn na de tijd en het gevoel dat ik een marathon heb gelopen maar ik doe het wel. Terwijl Daniëlle oefent op mijn gezicht leer ik stapje voor stapje om mezelf dit te gunnen. Ik kijk zelfs af en toe in de spiegel zonder reden.

Ik heb mijn idee over een beautysalon bij moeten stellen. Het draait niet alleen om make up en perfecte wenkbrauwen. Het draait om zelfvertrouwen. Dat je straalt van binnenuit omdat de buitenkant er goed uitziet. En Daniëlle heeft het talent om dat te laten gebeuren.

Bedankt lieve Daan ! Tot volgende week!

Je vindt DG Beautysalon aan de provinciale weg 64 in Opende. Je kan online een afspraak maken via 1afspraak.nl.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: